Via uitleenbedrijf contract Fase A half jaar hypotheeek

Beoordeel deze topic
? / 10 (0)
20 juni 2013 17:46 Mevrouw1991
Beste mensen,
Kunt u mij astublieft helpen met het volgende?
Ik werk namelijk via een uitleenbedrijf, en heb een fase A detachering contract.
Ik werk sinds 1 jaar omdat ik voorheen naar school ging dus kan ik geen 3 jaaropgaves leveren.

Mijn man is jammer genoeg werkloos en dat is geen probleem voor de hoogte van de hypotheek. zijn inkomsten worden niet bijgerekend en hij heeft tot deze maand uitkering gekregen. En volgende week gaat die beginnen bij zijn nieuwe baan.

We hebben de hypotheek offerte ontvangen en getekend, alle benodigde informatie is gisteren gestuurd.
Nou is het probleem dat ik heel erg gestresst ben voor de hypotheek.
Is het mogelijk om op basis van mijn inkomen 1700 Netto per maand, fase A detachering een lening te krijgen van 95.000?

Alvast heel erg bedankt voor jullie antwoorden.

Mvg
20 juni 2013 21:09 Erik (stuur Erik een privé bericht)
Dag Mevrouw,

Begrijp ik nu goed dat u al een offerte heeft gehad en getekend en dus op dit moment uw gegevens beoordeeld gaan worden door de bank? Dat is op zichzelf niets om van in de stress te geraken, want uw gegevens worden in de regel altijd pas beoordeeld als u alle documenten heeft ingeleverd INCLUSIEF de getekende offerte.

Of het spannend is, hangt van uw specifieke situatie af. Uw adviseur zal toch alles goed met u geinventariseerd hebben, zodat het inkomen dat nu beoordeeld moet worden, geen verrassing meer is. Maar ik begrijp uw stress, het is immers pas rond als het echt rond is en er een accoord van de bank ligt.

Daarnaast zie ik -als het mis ZOU gaan- nog een lichpunt: als u man weer aan het werk is en uit zijn proeftijd is, dan kan zijn inkomen ook worden meegewogen in het geheel.

Tot slot: bij een netto inkomen van EURO 1.700,= is 95.000 hypotheek goed te doen!

Wilt u echt exact weten wat kan en of u het risico loopt dat het niet in orde komt, dan hebben we echt alle informatie van u nodig, want iedere overeenkomst is verschillend.

Succes!!
20 juni 2013 21:25 Mevrouw1991
Hypotheek is op basis van mijn inkomen.
95000 lukt dat weet ik.
Maar ik ben bang dat de bank moeilijk gaat doen want ik werk via een uitleenbedrijf al 1 jaar en in november wordt mijn contract weer een half jaar verlengt. Ik heb fase A detachering contract, intentieverklaring is ingevuld en heb 1 jaar gewerkt. Voorheen studeerde ik.

mvg
20 juni 2013 21:35 Erik (stuur Erik een privé bericht)
Ik snap de spanning, maar als er een intentieverklaring is ingevuld dan lijkt mij dit gewoon in orde te komen. Wel vreemd dat er een intentieverklaring is afgegeven (wat inhoudt dat de arbeidsovereenkomst aan het einde van het contract wordt omgezet in een contract voor onbepaalde tijd) en dat er dan vervolgens weer over een halfjaarcontract wordt gesproken.

Ik kan het niet precies zeggen zonder alle informatie, maar -en daar bent u absoluut niet de enige in- u zult toch de kiezen op elkaar moeten houden en afwachten tot er een definitief groen licht komt. Tegenwoordig is het sowieso niet meer vanzelfsprekend dat een hypotheek altijd maar goed komt, en uw situatie ligt inderdaad iets lastiger.

mijn advies: vraag uw adviseur eens welke invalshoek hij heeft gekozen: gemiddelde van de afgelopen 3 jaar (lijkt mij niet handig want u komt net van school), intentieverklaring of .......(iets anders).

Succes nogmaals!!

Erik
Reageer op topic