Zelfstandig ondernemer hypotheek

Beoordeel deze topic
9 / 10 (1)
25 augustus 2015 19:42 Jeroen 25 augustus 2015 19:44
Vandaag kwam onze hypotheek adviseur terug met een maximale leencapaciteit.
Ik ben een zelfstandig ondernemer en mijn partner werkt in loondienst.

Er wordt gekeken naar het gemiddelde inkomen van de afgelopen 3 jaar. Wat ze echter doen is mijn auto bijtelling
van het belastbare inkomen aftrekken waardoor er minder te financieren valt. Ik vraag me af of dit juist is , overal lees je op internet
dat de maatstaf de belastbare winst is gemiddeld over de laatste 3 jaar met een maximum van het inkomen van het laatste jaar.

Kan iemand hier duidelijkheid over geven? Het is net het verschil tussen wel of of niet kunnen kopen van de woning die we op het oog hebben.
26 augustus 2015 11:53 Erik (stuur Erik een privé bericht)
Dag Jeroen,

Wat de adviseur zegt klopt inderdaad. Dat is hoe het werkt in zijn algemeenheid. Soms let een hypotheekacceptant niet op en glipt het er doorheen, maar in de regel werkt het op deze manier.

Als dit net het verschil maakt, dan ben ik wel benieuwd met welke rente de adviseur rekent. Er is namelijk nog echt wel winst te behalen met het juiste rentepercentage. Zonder in details te treden: hogere of lagere rentes kunnen soms forse verschillen in leencapaciteit leiden.

Indien gewenst wil ik met alle plezier aan de hand van uw inkomens en autobijtelling kijken wat er maximaal mogelijk is als er gekozen wordt voor de juiste rentemix.

Dat kan uiteraard ook buiten dit forum om.

Succes!

Erik Verberg
Reageer op topic