Beoordeel deze pagina
10/10 (1)
Bedankt voor uw beoordeling

KoopKanskaart per provincie 2019

Eerder deze week publiceerden wij de KoopKanskaart 2019. Om je een nog beter beeld te geven wat de koopkansen voor jouw provincie zijn, is hieronder een kleine samenvatting van de KoopKanskaart per provincie te vinden, met bijbehorende provinciekaart. Bekijk ook de landelijke KoopKanskaart van 2019.

Klik op uw gewenste provincie:

Drenthe

Drentse Koopkansen verschillen sterk per gemeente

Uit de jaarlijkse publicatie van de KoopKanskaart van HypotheekBerekenen.nl is gebleken dat de huizenmarkt in Drenthe een markt van uitersten is. Eenverdieners met een modaal jaarinkomen van €36.000 bruto hebben in gemeenten als Hoogeveen, Assen en Borger-Odoorn een zeer goede kans om een woning te bemachtigen, maar in de overige gemeenten zijn de koopkansen zeer laag.

Flevoland

KoopKanskaart deelt Flevoland in tweeën

Uit de jaarlijkse publicatie van de KoopKanskaart van HypotheekBerekenen.nl is gebleken dat de huizenmarkt in Flevoland gedeeltelijk onbereikbaar is voor éénverdieners met een modaal jaarinkomen van €36.000 bruto. Waar de koopkansen in de gemeenten Lelystad en Urk nog acceptabel zijn, liggen in de overige gemeenten de gemiddelde huizenprijzen ver boven de maximaal verkrijgbare hypotheek.

Friesland

Koopkansen Friesland zeer wisselend

Uit de jaarlijkse publicatie van de KoopKanskaart van HypotheekBerekenen.nl is gebleken dat de huizenmarkt in Friesland op de meeste plekken onbereikbaar is voor een eenverdiener met een modaal jaarinkomen van €36.000 bruto. In de gemeenten Noardeast-Fryslân en Waadhoeke is de koopkans nog zeer groot, in de overige gemeenten zien deze kansen er somberder uit.

Gelderland

Koopkansen Gelderland historisch laag

Uit de jaarlijkse publicatie van de KoopKanskaart van HypotheekBerekenen.nl is gebleken dat de lage koopkansen bijna de hele provincie bestrijken. Alleen in de gemeente Winterswijk is de koopkans met een modaal jaarsalaris van €36.000 nog goed, in de rest van de gemeenten is er zonder eigen vermogen of een aanvullend maandsalaris heel moeilijk aan een hypotheek te komen.

Groningen

Groningse huizenmarkt blijft ver achter bij de rest van Nederland

Uit de jaarlijkse publicatie van de KoopKanskaart van HypotheekBerekenen.nl is gebleken dat de prijzen van Groningse huizen onverminderd laag zijn. Iemand met een modaal jaarsalaris van €36.000 bruto zal alleen in de gemeente Groningen aanvullende financiële steun moeten zoeken, in de overige gemeenten is de koopkans overal gemiddeld tot zeer groot.

Limburg

Koopkansen Limburg verschillen regionaal sterk

Hoewel een eenverdiener met een modaal jaarsalaris van €36.000 in het zuiden van de provincie in sommige gemeenten nog een grote koopkans heeft, is dat beeld in het noorden van de provincie heel anders. Dit blijkt uit de jaarlijkse publicatie van de KoopKanskaart van HypotheekBerekenen.nl. Met uitzondering van de gemeenten Venlo en Beesel zullen starters in het noorden van Limburg zich tot aanvullende financiële middelen moeten richten. In het zuiden van de provincie zijn de koopkansen wisselend, met gunstige kansen in het zuidoosten en veelal rode gebieden in het zuidwesten.

Noord-Brabant

Starter in Noord-Brabant de markt uitgedrukt

Uit de jaarlijkse publicatie van de KoopKanskaart van HypotheekBerekenen.nl is gebleken dat er voor eenverdieners met een modaal jaarsalaris van €36.000 bruto op de Brabantse huizenmarkt nauwelijks plek meer is. De enige twee gemeenten waar de koopkans boven de ondergrens komt, zijn Steenbergen en Roosendaal, in de rest van de provincie zijn een extra verdiener of andere financiële middelen praktisch onmisbaar.

Noord-Holland

Koopkans Noord-Holland blijft klein, Den Helder veruit best betaalbare gemeente

Uit de jaarlijkse publicatie van de KoopKanskaart van HypotheekBerekenen.nl is gebleken dat de huizenmarkt in Noord-Holland onverminderd op slot zit. De meeste hypotheken zijn voor woningzoekers met een modaal jaarinkomen van €36.000 bruto niet te betalen, en zelfs in de hogere loonschalen nemen de betaalbare gemeenten maar mondjesmaat toe. Alleen in de gemeenten Den Helder zijn de koopkansen gunstig.

Overijssel

Starters in Overijssel op weinig plekken kans op hypotheek

Uit de jaarlijkse publicatie van de KoopKanskaart van HypotheekBerekenen.nl is gebleken dat de Overijsselse woningzoeker met een modaal jaarsalaris van €36.000 bruto goed moet zoeken om zijn of haar droomhuis te vinden. In de gemeenten Steenwijkerland en Almelo is er nog een redelijke kans op een hypotheek, in de andere gemeenten is de kans op een hypotheek zonder aanvullende financiële middelen erg lastig.

Utrecht

Starter in Utrecht maakt geen kans meer

De provincie Utrecht is de enige Nederlandse provincie waar de kans op een hypotheek voor starters met een modaal jaarsalaris van €36.000 in elke gemeente zeer laag is. Dat blijkt uit de publicatie van de KoopKanskaart, een jaarlijks onderzoek van HypotheekBerekenen.nl. De best betaalbare gemeente in de provincie is Nieuwegein, maar zonder aanvullende financiële middelen is de koopkans ook hier zeer laag.

Zeeland

Koopkansen Zeeland erg gevarieerd

Uit de jaarlijkse publicatie van de KoopKanskaart van HypotheekBerekenen.nl is gebleken dat de koopkans in de Zeeuwse gemeentes onderling erg verschilt. Waar de koopkans in de gemeentes Vlissingen, Reimerswaal, Tholen en Terneuzen nog groot tot zeer groot is, maak je als starter met een modaal jaarsalaris van €36.000 in de gemeentes Veere, Schouwen-Duiveland, Kapelle en Hulst nauwelijks nog een kans.

Zuid-Holland

Koopkansen Zuid-Holland grotendeels zeer klein

Wie als starter in de gemeente Zuid-Holland een goede kans wil maken op een hypotheek, kan nog meer in een paar gemeenten terecht. Dat Dat blijkt uit de publicatie van de KoopKanskaart, een jaarlijks onderzoek van HypotheekBerekenen.nl. Waar in de gemeenten Vlaardingen, Schiedam, Nissewaard en Zwijndrecht de koopkansen nog redelijk tot goed zijn, is men in de andere gemeentes in bijna alle gevallen veroordeelt tot aanvullende financiële middelen.

U weet binnen 5 minuten hoeveel hypotheek u kunt krijgen!

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?