Beoordeel deze pagina
9,4/10 (320)
test
20%

Maximale hypotheek berekenen

Bereken direct wat u maximaal kunt lenen voor het kopen van uw woning. U ontvangt direct na het versturen de uitslag van de berekening in uw e-mail. Lees verder

U krijgt via deze berekening antwoord op de volgende vragen:

  • Wat kunt u maximaal lenen?
  • In welke prijsklasse kunt u kopen?
  • Wat worden de maandlasten?
  • welke hypotheekvorm past bij uw situatie?

Mogelijk wordt u gecontacteerd om de berekening door te nemen.

Hypotheek: hoeveel kan ik maximaal lenen?

Benieuwd hoeveel hypotheek u kunt krijgen? Bereken online de maximale hypotheek bij de verschillende geldverstrekkers. Vergelijk de banken en ontdek de maximale financiering voor de woning die u graag wilt kopen.

Hoeveel u kunt lenen hangt af van een paar verschillende factoren:

  • Uw bruto jaarinkomen (en dat van uw eventuele partner);
  • De marktwaarde van de woning die u wilt kopen.

Banken moeten zich bij de berekening van de maximale hypotheek houden aan strenge normen. Een onafhankelijke hypotheekadviseur kan helpen een goede vergelijking te maken tussen de mogelijkheden.

Hoeveel kan ik lenen?

Hoeveel u kunt lenen voor de maximale hypotheek hangt in eerste instantie af van uw bruto inkomen. Grofweg mag u zo’n 30 procent van uw maandelijks besteedbare verdiensten besteden aan woonlasten. Op basis daarvan berekent de bank wat er mogelijk is aan de hand van het bruto jaarsalaris.

Tip: het bruto jaarsalaris geldt inclusief vakantietoeslag, dertiende maand en eventuele vaste toeslagen en bonussen. Eenmalige of variabele bonussen en extra’s mag u helaas niet meetellen.

Heeft u een partner? Ook zijn of haar inkomen draagt dan bij aan de maximale hypotheek. Niet voor de volle 100 procent, maar toch als een interessante aanvulling die kan helpen een hogere hypotheek te krijgen.

Maximale hypotheek: banken vergelijken

U kunt de maximale hypotheek laten berekenen door een onafhankelijk adviseur. Die heeft zicht op de mogelijkheden bij de Rabobank, ING, Argenta en bijvoorbeeld ABN AMRO. En vergelijk ook de mogelijkheden bij SNS Bank en Aegon of bij de andere geldverstrekkers.

U kunt online de maximale hypotheek berekenen, aan de hand van de belangrijkste normen zoals de verschillende banken die hanteren. Het geeft een goede indicatie van wat er mogelijk is, zodat u daar vanuit kunt gaan als u na wilt gaan of u een woning wel of niet kunt kopen. Houd er rekening mee dat de daadwerkelijke maximale hypotheek afhangt van de aanbieding door een geldverstrekker. Die brengt een offerte uit, aan de hand waarvan u de definitieve mogelijkheden in beeld kunt laten brengen.

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5/10!