Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Sluit hypotheek af bij Duitse Bank

Sluit hypotheek af bij Duitse Bank
10 jan 2012

Sta je op het punt om een hypotheek af te sluiten maar vind je de prijzen in Nederland te hoog? Ga dan lenen af bij de oosterburen! De rente op een Duitse hypotheek ligt gemiddeld tussen de een en twee procent lager dan in eigen land. Sinds 1 oktober 2011 is het ook voor woningbezitters die buiten de grensstreek mogelijk om een Duitse hypotheek af te sluiten.

Voor 1 oktober was het niet mogelijk in Duitsland een hypotheek af te sluiten omdat de banken in Duitsland het onderpand graag willen kennen. Dit gaat natuurlijk lastig als een huis 100 kilometer verderop staat. Tot nu toe is lenen bij de buren alleen nog mogelijk bij de Volksbank Emmerich-Rees. Wel bestaat de kans dat er nog meer banken mee gaan doen.

Te weinig concurrentie

Het Nederlandse Vereniging Eigen Huis is erg blij met de ontwikkeling en stimuleert deze dan ook. “Er is veel te weinig concurrentie op de Nederlandse hypothekenmarkt, dus wij vinden dit heel positief”, aldus woordvoerder Hans Andre de la Porte in de Gelderlander. De Nederlanders lopen alleen nog niet echt warm voor deze voordelige hypotheken. De belangrijkste reden is dat Duitse banken geen aflossingsvrije hypotheek aanbieden. Klanten lossen af via de ouderwetse manier: een annuïteitenhypotheek. “Een jaar geleden werd nog flink neergekeken op deze vorm van hypotheken.”

Strenge hypotheek voorwaarden

Wel heeft de Duitse hypotheek strenge voorwaarden. De banken financieren tot ongeveer 75 procent van de aankoopwaarde, de rest zal je zelf moeten ophoesten. Een flink spaarpotje is dus vereist, anders kun je de aankoop van een huis met een lening van onze oosterburen wel vergeten. Ook komen woningbezitters met Duitse hypotheek niet in aanmerking voor de Nationale Hypotheek Garantie. De la Porte gaat verder: “Duitse hypotheken zijn daarom vooral interessant voor doorstromers en minder voor starters.”

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.