Beoordeel deze pagina
7/10 (1)
Bedankt voor uw beoordeling

Op de hoogte van de hypotheekrente

Op de hoogte van de hypotheekrente
26 okt 2012

Peinzen over de hypotheekrente

Wordt de hypotheekrente niet te hoog? Wat zijn überhaupt de gemiddelde hypotheekrentes tegenwoordig en welke trends doen zich voor?

Ontwikkelingen van afgelopen week

In de week van 15 tot en met 21 oktober is de hypotheekrente volgens de website ongewijzigd gebleven. Dit is niet gek, de hypotheekrente blijft al een groot deel van het jaar onveranderd. Dit komt door de langere rentevaste perioden. Voor de kortere rentevaste perioden is er dit echter wel een lichte daling gaande.

De gemiddelde hypotheekrente ging deze week licht omlaag. De gemiddelde 20-jaars hypotheekrente daalde een heel klein beetje. De gemiddelde 10- en 5-jaars hypotheekrente bleef gelijk, evenals de variabele hypotheekrente die op 3,00 procent staat.

Betekenis

Wat houdt het bovenstaande in voor jou? Een stabiele hypotheekrente betekent dat jij niet meer voor je maximale hypotheek hoeft te betalen. Je zult ook niet minder hoeven te betalen, want uiteraard jammer is. Maar over het algemeen weet je nu wel waar je aan toe bent: aangezien de hypotheekrente dit jaar grotendeels onveranderd is gebleven, kun je ervan uit gaan dat de rente ook de komende maanden hetzelfde blijft. Zo hoef je je geen zorgen meer te maken en kun je met een gerust hart slapen.

Je baart je in deze economisch moeilijke tijd zorgen om je maximale hypotheek. Je vond het al een opgave om deze te berekenen en hebt voor een langere periode de tijd genomen om de juiste hypotheek in werking te stellen.