Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

ASR WelThuis Spaarhypotheek behaalt uitstekende score Consumentenbond

ASR WelThuis Spaarhypotheek behaalt uitstekende score Consumentenbond
7 nov 2012

Voordeel van een spaarhypotheek

De spaarhypotheek vormt in algemene zin een interessante optie voor huizenkopers. Het is de combinatie van een aflossingsvrijdeel en de transparantie van een bankspaarproduct die ervoor zorgt dat men deze hypotheekvorm sinds 2008 beschikbaar heeft gemaakt. Destijds zorgde de Woekerpolisaffaire ervoor dat consumenten het vertrouwen in banken en hypotheekverstrekkers verloren, waardoor er behoefte was aan een helder product. Hier is de spaarhypotheek uit voort gekomen, aangezien het daarmee mogelijk is om voor de aflossing van de hypotheek te sparen. Door gebruik te maken van banksparen staat het geld op een geblokkeerde rekening en is het mogelijk om belastingvrij kapitaal op te bouwen.

Looptijd en boetevrij aflossen

De ASR WelThuis Spaarhypotheek zit onder andere sterk in elkaar vanwege de mogelijkheid om boetevrij af te lossen. Dit is mogelijk indien de woning verkocht wordt, aan het eind van de rentevaste periode en zodra de marktrente hoger is dan de contractrente. Daarnaast mag er per jaar tot 10% van de hoofdsom extra worden afgelost, waardoor de hypotheekvorm volledig in lijn is met de wens van de overheid, om de hypotheekschulden terug te dringen. Consumenten kunnen een rentevasteperiode kiezen die varieert van 1 tot 30 jaar, waardoor er ook wat dat betreft een grote mate van vrijheid bestaat.

De Consumentenbond doet jaarlijks onderzoek naar spaarhypotheken en publiceert de resultaten daarvan om consumenten te helpen bij het maken van hun keuze. Ook dit jaar heeft de bond gekeken naar de verschillende beschikbare hypotheken en daaruit bleek dat met name de ASR WelThuis Spaarhypotheek een interessante optie vormt. De Consumentenbond waardeerde deze hypotheekvorm met een 9,2. Bovendien zijn de tarieven scherp, aangezien er met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) 4,5% rente betaald wordt bij een periode van 10 jaar vast.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.