Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Ook na 1 januari mogen bestaande hypotheken worden meeverhuisd.

Ook na 1 januari mogen bestaande hypotheken worden meeverhuisd.
16 nov 2012

NHG hypotheek meenemen

De uitvoeringsinstantie van de Nationale Hypotheek Garantie, het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), zal de regels zodanig aanpassen dat bestaande huiseigenaren met NHG hun bestaande hypotheek met NHG na 1 januari 2013 mee kunnen nemen.Het aflossingsvrije deel van de hypotheek mag met NHG voor bestaande gevallen nog maximaal 50% zijn. Het is op dit moment nog mogelijk om een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie af te sluiten wanneer de hypotheek maximaal €320.000,00 is.

De huiseigenaren die op dit moment een bankspaarhypotheek, spaarhypotheek en/of aflossingsvrije hypotheek hebben, en momenteel onder de Nationale Hypotheek Garantie vallen, mogen rekenen op een eerbiedigende werking hiervan. Ook als zij na 1 januari 2013 gaan verhuizen, worden zij niet verplicht tot een annuitaire of lineaire aflossing van de gehele lening. DIt is het antwoord op kamervragen hierover aan minister Blok.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.