Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Woningmarkt lijkt zich enigszins te herstellen

Woningmarkt lijkt zich enigszins te herstellen
17 nov 2012

Gemiddelde huizenprijs flink omlaag

Ondanks dat het aantal verkochte woningen gestegen is, wist de gemiddelde huizenprijs zich helaas niet te handhaven. De gemiddelde koopsom van een woning bedroeg in oktober €214.546. Dit is ongeveer €2.000 lager dan een maand eerder, waardoor er nog altijd sprake lijkt van een dalende trend op de woningmarkt. Een jaar eerder lagen de prijzen nog veel hoger. In oktober 2011 lag de gemiddelde koopsom van een woning in Nederland nog op €237.499. Dat betekent dat de huizenprijzen in een jaar tijd met ongeveer 9,7% gedaald zijn. Ondanks die daling lijkt de huizenmarkt blij te zijn met het feit dat er in ieder geval weer meer woningen verkocht worden.

Limburg als grootste stijger in oktober

Het is opvallend dat Limburg als een van de grootste stijgers uit de bus kwam. In Limburg werden er in oktober 36% meer woningen verkocht dan een maand eerder. Desalniettemin is het Overijssel dat de beste groeicijfers ten opzichte van een jaar eerder laat zien, aangezien het de enige provincie is waar de verkopen in vergelijking tot vorig jaar hoger uit zijn gevallen. Met name in Zeeland gaat het een stuk minder goed met de verkopen, aangezien er daar 26% minder woningen verkocht werden dan een jaar eerder. Bovendien is het de enige provincie waar in oktober minder huizen werden verkocht dan in september van dit jaar.

In oktober zijn er flink meer woningen verkocht dan een maand eerder. Ondanks de berichten dat de huizenmarkt nog altijd in het slob zou zitten is er sprake van een stijging van 19%. Dit blijkt uit gegevens die het Kadaster heeft gepubliceerd. Die gegevens geven aan dat er in totaal 8507 woningen werden verkocht in oktober, een stuk meer dan de 7143 die in september van eigenaar wisselde.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.