Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Dubbele hypotheek mag langer worden afgetrokken

Dubbele hypotheek mag langer worden afgetrokken
18 nov 2012

Verhuisregeling wordt verlengd

Het gaat om een verlening van de zogeheten ‘verhuisregeling’, die er is voor iedereen die tijdelijk met twee woningen zit, omdat de oude woning moeilijk verkocht wordt. Op het moment dat er al een nieuwe woning wordt aangekocht, maar de oude nog niet verkocht is, krijgen consumenten te maken met dubbele woonlasten. In de plannen van het kabinet stond eerder dat men de regeling zou beperken tot een duur van 2 jaar, maar Stef Blok heeft aangegeven daar nu van af te willen zien. Hij wenst meer beweging te krijgen in de woningmarkt en kiest er daarom voor om de regeling in stand te houden zoals deze er nu is. Dat betekent dat er voor twee hypotheken gebruik gemaakt mag worden van de mogelijkheid tot belastingaftrek, mits men in aanmerking komt voor de verhuisregeling.

Ook restschulden langer aftrekbaar

Daarnaast kiest het kabinet ervoor om de hypotheekrente over restschulden langer aftrekbaar te maken, nu steeds meer mensen daar mee te maken krijgen. VVD en PvdA zijn overeengekomen dat die schulden voor een periode van 10 jaar aftrekbaar blijven. Hierdoor heeft men de mogelijkheid om de schuld af te lossen en daarbij niet ineens te maken te krijgen met hoge netto woonlasten. Ook dit is een aanpassing op het regeerakkoord, aangezien men daar nog sprak over 5 jaar. De oppositiepartijen steunden het voordeel, waardoor men de aanpassing relatief eenvoudig door heeft kunnen voeren.

Consumenten met twee hypotheken vanwege een huis dat maar niet verkocht wil worden kunnen rekenen op een verlenging van de mogelijkheid om de hypotheekrente af te blijven trekken. Stef Blok (VVD), de minister voor Wonen heeft die toezegging gedaan in de Tweede Kamer. Dat betekent dat de netto woonlasten voor deze groep relatief beperkt blijven.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.