Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Eerder opnemen uit Kapitaalverzekering Eigen Woning binnenkort wellicht mogelijk

Eerder opnemen uit Kapitaalverzekering Eigen Woning binnenkort wellicht mogelijk
21 nov 2012

Kapitaalverzekering Eigen Woning

Hij gaat nu nog een stap verder door zich ook te richten op de verzekeraars, via de Kapitaalverzekering Eigen Woning (KEW). Hij gaat met het Verbond van Verzekeraars in gesprek om op zoek te gaan naar de mogelijkheden. Tot op heden is het niet zomaar mogelijk om geld uit deze kapitaalverzekering te halen. Indien men daartoe besluit dient er inkomstenbelasting over het bedrag te worden betaald, waardoor het een kostbare aangelegenheid kan worden. Blok heeft aangegeven op zoek te willen gaan naar mogelijkheden om de restschuld (gedeeltelijk) af te lossen, door gebruik te maken van een Kapitaalverzekering Eigen Woning. Het is daarbij verstandig om goed op te letten of dit gunstig uitpakt, aangezien dat niet in alle gevallen zo is. Desalniettemin scheelt het behoorlijk in de kosten wanneer de belastingplicht ontlopen kan worden.

Spannend, maar toch een poging

Eerder vond Blok de maatregel te spannend, aangezien de Nederlandsche Bank (DNB) hem niet kon garanderen dat de verzekeraars niet in de problemen zouden komen. Op het moment dat een groot aantal Nederlanders gebruik maakt van de mogelijkheid dienen zij enorme bedragen uit te keren, waar zij niet op hebben gerekend. Volgens Blok zal dit echter behoorlijk meevallen, waardoor verzekeraars het prima op kunnen vangen. Blok gaat in gesprek met de verzekeraars en gaat op die manier op zoek naar mogelijkheden om de pijn voor iedereen met een restschuld verder te kunnen verlagen.

Stef Blok, de kersverse minister binnen het kabinet van VVD en PvdA, lijkt er alles aan te doen om iedereen met een restschuld daar zo soepel mogelijk vanaf te helpen. Eerder besloot hij om de restschuld langer aftrekbaar te houden, waardoor er belastingvoordeel kan worden genoten wanneer men te maken krijgt met een restschuld.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.