Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Initiatief van UWOON helpt starters ook in 2013

Initiatief van UWOON helpt starters ook in 2013
22 nov 2012

Werking UWOON Starters Renteregeling

UWOON kiest ervoor om gedurende dertig jaar te zorgen voor een voorschot van de maandelijkse hypotheekrente, zodat starters niet het volledige bedrag hoeven te betalen. Aan de andere kant heeft de starter wel de mogelijkheid om volledig gebruik te maken van de hypotheekrenteaftrek, waardoor de woonkosten op een minimaal niveau komen te liggen. Binnen het nieuwe regeerakkoord is het alleen nog maar mogelijk om een annuïteitenhypotheek af te sluiten en op deze manier van het belastingvoordeel te profiteren. Dat weerhoudt UWOON er echter niet van om de starters bij te staan en de markt op die manier wat aantrekkelijker te maken. Na dertig jaar dient de voorgeschoten rente terug te worden betaald aan UWOON, bijvoorbeeld door de woning te verkopen. De rente hoeft alleen terugbetaald te worden wanneer de woning meer waard is geworden.

Rentestijgingen worden opgevangen

Het is opmerkelijk dat UWOON de Starters Renteregeling ook in 2013 aan blijft bieden, aangezien er binnen een annuïteitenhypotheek geen ingebouwde veiligheid bestaat tegen renteverhogingen. Men wil er echter alles aan doen om ervoor te zorgen dat starters zo goed mogelijk terecht kunnen op de woningmarkt. Met name de verkoop van 140 huurwoningen in Ermelo kan behoorlijk profiteren van deze regeling. Het zijn de particuliere initiatieven als deze die ervoor zorgen dat ondanks de maatregelen van het huidige kabinet, starters toch de mogelijkheid hebben om een eerste woning aan te schaffen.

In Ermelo gaat woningcorporatie UWOON door met het ondersteunen van starters. Men is een particulier initiatief gestart om starters tegemoet te komen. Ondanks dat het huidige kabinet zich minder positief lijkt te richten op deze groep gaat de woningcorporatie door met de Starters Renteregeling, die ze eerder in het leven hebben geroepen. Zo kunnen starters nog altijd op een relatief voordelige manier wonen.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.