Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Hypotheek aflossen met een praktisch boek

Hypotheek aflossen met een praktisch boek
5 dec 2012

Hypotheekvrij! van Gerhard Hormann

Gerhard Hormann schreef er enige tijd geleden al eens een boek over, maar dat werd destijds nauwelijks opgepikt, omdat aflossen niet iets was waar veel mensen zich op richtten. Dat is nu totaal veranderd, aangezien iedereen met een nieuwe hypotheek vanaf 1 januari 2013 verplicht is om af te gaan lossen, om in aanmerking te komen voor hypotheekrenteaftrek. Het was jarenlang niet nodig om af te lossen, maar dat zorgde er aan de andere kant wel voor dat er na 30 jaar looptijd een enorme schuld stond te wachten. Dat was geen probleem zolang de huizenprijzen bleven stijgen, maar het is nu zichtbaar geworden dat deze ook kunnen dalen. Het is daarom verstandig om de hypotheek tijdig af te gaan lossen, door op tijd voldoende geld vrij te maken.

Stellen van vragen

Gerhard Hormann laat in het boek ‘Hypotheekvrij! Wat banken je niet vertellen. Je huis aflossen in tien simpele stappen’, zien dat het goed mogelijk is om een hypotheek af te lossen. Hij zorgt voor een kritische manier van denken, waarbij er een aantal belangrijke onderwerpen aan bod komen. Zijn ervaring is dat zijn maandlasten spectaculair zijn gedaald, waardoor er meer geld over bleef voor andere zaken. Bovendien is het aflossen van een woning eigenlijk een slimme manier van sparen, waarbij men kan zorgen voor een investering in het pensioen. Het is wat dat betreft een heel actueel boek geworden, dat interessant is voor iedereen die een hypotheek heeft of daar over nadenkt.

Het aflossen van een hypotheek is nooit een populair onderwerp geweest, zeker de laatste tientallen jaren niet. Men heeft massaal gekozen voor de aflossingsvrije hypotheek en derivaten hiervan, om ervoor te zorgen dat er optimaal geprofiteerd kon worden van de hypotheekrenteaftrek. Nu de overheid daar paal en perk aan stelt wordt het wellicht tijd om een hypotheek af te gaan lossen.