Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Huizenbezitters krijgen meer tijd voor omzetten hypotheek

Huizenbezitters krijgen meer tijd voor omzetten hypotheek
11 dec 2012

Aandringen van Vereniging Eigen Huis

De Vereniging Eigen Huis (VEH) heeft flink aangedrongen op het verlengen van de termijn voor bezitters van een eigen woning, aangezien zij volgens de vereniging te weinig tijd hadden om aanpassingen te doen met betrekking tot hun hypotheek. Zij hadden oorspronkelijk de tijd tot 1 januari 2013, maar hebben nu drie maanden extra de tijd gekregen. De vereniging is uiteraard blij met het feit dat men de overgangstermijn nu met 3 maanden heeft verlengd, waardoor zowel de huizenbezitters als de banken wat extra lucht hebben gekregen van de overheid. De verwachting is dat relatief veel huizenbezitters alsnog de kans aan zullen grijpen om hun aflossingsvrije hypotheek om te zetten naar een vergelijkbare variant, waarmee ze meer zekerheid verkrijgen over de uiteindelijke aflossing van hun hypotheek.

Toeloop te groot

Volgens een woordvoerder was de toeloop de afgelopen maanden veel te groot, ondanks dat het niet verplicht is om een aflossingsvrije hypotheek om te zetten. Het lijkt er echter op dat veel mensen graag starten met aflossen, of beginnen met het opbouwen van kapitaal om uiteindelijk af te lossen. Het is op die manier mogelijk om het risico te verkleinen, iets waar veel huizenbezitters de laatste maanden naar op zoek zijn. De langere termijn zorgt ervoor dat in principe iedereen de kans heeft om een aflossingsvrije hypotheek om te zetten en op die manier het uiteindelijke risico te verkleinen.

Huizenbezitters krijgen meer tijd om hun hypotheek om te zetten, bijvoorbeeld wanneer ze een aflossingsvrije hypotheek om willen zetten in een spaar- of beleggingshypotheek. Stef Blok, minister van Wonen en Rijksdienst, heeft dit toegezegd, nadat de Vereniging Eigen Huis hier samen met een aantal partners op had aangedrongen. Zij gaven aan dat er voor hen te weinig tijd beschikbaar was.