Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Aantal verkochte huizen loopt nog even sterk op

Aantal verkochte huizen loopt nog even sterk op
19 dec 2012

15,6% stijging in verkopen

In november werden er in totaal 9833 huizen verkocht. Dat is 3,6% meer dan een jaar eerder in dezelfde maand, maar zelfs 15,6% meer dan in oktober. Dit blijkt uit cijfers van het Kadaster, die men regelmatig publiceert om onder andere het aantal verkochte huizen te communiceren. Alhoewel het aantal verkochte woningen dus flink is toegenomen, heeft dat aan de andere kant niet kunnen voorkomen dat de prijzen opnieuw gedaald zijn. De prijzen lager ongeveer 5,2% lager dan een jaar eerder, in november 2011. Met de vooruitzichten van de banken als ING en de Rabobank dat de huizenprijzen nog verder zullen zakken is dat geen goed nieuws voor huizenbezitters. Aan de andere kant is het prettig dat het nu (tijdelijk) beter mogelijk blijkt om een woning te verkopen.

Appartementen minder verkocht

Praktisch alle type woningen zaten de afgelopen maand in de lift, behalve de appartementen die er te koop stonden. Waar de 2-onder-1-kapwoningen er met een groei van 13,2% op een heel goede manier vanaf kwamen werden er juist 7% minder appartementen verkocht. Volgens de cijfers van het Kadaster daalde het aantal gedwongen verkopen van huizen met 7,8% tot 259, waardoor er ook wat dat betreft goed nieuws te melden is. Het is de vraag hoe de huizenmarkt zich na de introductie van de nieuwe hypotheekregels op 1 januari 2013 zal gaan ontwikkelen.

De verkoop van woningen is de afgelopen maand flink gestegen ten opzichte van een maand eerder en het lijkt erop dat deze stijging ook in december verder door zal zetten. Veel huizenkopers willen nog even profiteren van de bestaande hypotheekregels, voordat men deze vanaf 1 januari 2013 aan zal passen. De regels worden dan een stuk strenger.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.