Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Wat is een startershypotheek?

Wat is een startershypotheek?
26 dec 2012

Voorwaarden voor de startershypotheek

Uiteraard is het als starter van belang om aan een aantal voorwaarden te voldoen, om in aanmerking te komen voor de startershypotheek. Er dient in ieder geval een HBO of WO opleiding te zijn afgerond, het dient te gaan om de eerste koopwoning en de leeftijd mag niet hoger dan 35 jaar zijn. Verder dient de hypotheek aan de NHG voorwaarden te voldoen. Het is op die manier mogelijk om meer te lenen, dan op basis van het huidige salaris eigenlijk is toegestaan. De regels worden als het ware soepeler toegepast, waardoor er toch een mooie woning aangeschaft kan worden. De bank gaat er hierbij vanuit dat het salaris de komende jaren op zal lopen, waardoor het na een eventuele overbrugging mogelijk wordt om de hypotheeklasten te betalen.

Startershypotheek afsluiten

Het afsluiten van een startershypotheek is mogelijk bij een groot aantal banken, waaronder de grote spelers in Nederland. De ABN Amro bank biedt bijvoorbeeld een ‘startzekerhypotheek’ aan en bij de ING heeft u de mogelijkheid om een ‘startershypotheek’ af te sluiten. Wat dat betreft bestaan er verschillende mogelijkheden, ook bij de Rabobank met de ‘generatiehypotheek’. De hypotheken zijn er op gericht zoveel mogelijk starters aan een mooie koopwoning te helpen. Met name nu de hypotheekregels ook vanaf 1 januari 2013 weer strenger worden, is het voor veel starters van veel belang om hier gebruik van te maken en op die manier een hypotheeklening af te sluiten.

Een startershypotheek maakt het voor starters op de woningmarkt net wat gemakkelijker om een eigen woning aan te schaffen. De prijzen van woningen dalen nog altijd, maar de strengere hypotheekregels maken het niet gemakkelijk om een woning aan te schaffen. Met behulp van de startershypotheek is het voor veel starters toch mogelijk om een hypotheek af te sluiten.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.