Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Huizenmarkten VS en Duitsland tonen positieve ontwikkelingen

Huizenmarkten VS en Duitsland tonen positieve ontwikkelingen
4 jan 2013

Huizenmarkt in Duitsland

De huizenmarkt in Duitsland lijkt een stuk stabieler te zijn dan die in Nederland, aangezien er daar geen sprake is van een teruggang zoals we er hier mee te maken hebben. Volgens de Duitse hypotheekbanken waren de woningen er in 2012 ongeveer 4% duurder dan een jaar eerder. Met name in de steden zijn er veel consumenten op zoek naar een woning. Dit drijft de prijzen op, totaal anders dan de ontwikkeling die we de afgelopen jaren in Nederland waar hebben kunnen nemen. Marktonderzoeker Feri EuroRating Services verwacht bovendien dat de prijzen in Duitsland tot 2015 zullen blijven stijgen. Percentages van 16% totale stijging zijn daarbij eerder regel dan uitzondering.

Huizenmarkt in de VS

Ook in de VS gaat het weer wat beter met de huizenmarkt, nadat deze enkele jaren geleden volledig in elkaar zakte en daarmee aanleiding gaf tot de financiële crisis zoals die er gewoed heeft. Inmiddels gaat het op veel terreinen weer wat beter en lijkt er ook in Amerika weer schot in de zaak te zitten. Er worden weer nieuwe woningen gebouwd en consumenten hebben de mogelijkheid de woningen aan te schaffen. Wat dat betreft lijkt de markt in de VS zich redelijk te herstellen, al hebben diverse experts aangegeven dat het van belang is om niet te snel positief te zijn.

De huizenmarkten in zowel Duitsland als de VS laten positieve ontwikkelingen zien, terwijl het hier in Nederland nog altijd niet wil vlotten met de markt. Waar er hier nog altijd sprake is van een daling van de waarde stijgen de huizenprijzen in Duitsland gestaag door en gaat het ook in de VS alweer de goede kant op. Het lijkt wat dat betreft een kwestie van tijd tot het ook in Nederland weer beter zal gaan.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.