Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Huizenprijzen Spanje zullen nog flink kelderen

Huizenprijzen Spanje zullen nog flink kelderen
7 jan 2013

De markt is kapot

Volgens Fernando Rodriguez de Acuna, de vice-president van een belangrijk consultancybureau is de markt ‘kapot’. Zijn bureau heeft berekend dat er flinke kapitalen aan vastgoed te koop staan, waardoor het aanbod veel groter is dan de vraag op dit moment. Hij verklaarde tegenover de Telegraph dat het in de laatste jaren onmogelijk is gebleken om de voorraad te verkopen, terwijl er aan de andere kant alleen maar meer vastgoed bij is gekomen. De dalingen zouden volgens hem nog wel 10 tot 15 jaar aan kunnen houden en in totaal zelfs 50% gaan bedragen. Op korte termijn verwacht hij een daling van ongeveer 30% voor woningen in de grote steden als Madrid en Barcelona, aangezien het daar zeer moeilijk blijkt om vastgoed van de hand te doen.

Verschillen per regio

Dat neemt echter niet weg dat er in Spanje ook gebieden liggen wat het een stuk beter gaat. In de buurt van Malaga en op de Canarische Eilanden zal de markt zich binnen vijf tot acht jaar herstellen en staan de prijzen dus een stuk minder onder druk. Aan de andere kant is het vastgoed in Marbella met ongeveer 50% aan waarde gedaald en lijken de prijzen nog verder omlaag te duiken. Spanje is hiermee een land dat te maken heeft met een problematische woningmarkt, in tegenstelling tot een aantal andere landen die inmiddels bezig zijn met het herstel.

Terwijl het in landen als Duitsland en de VS inmiddels weer wat beter gaat met de ontwikkeling van de huizenprijzen is het in Nederland voorlopig nog slecht gesteld met de woningmarkt. Spanje laat echter zien dat het altijd erger kan, aangezien er daar volgens de specialisten een daling van 30% van de waarde van woning in steden als Madrid en Barcelona te verwachten valt.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.