Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Nationale Hypotheekgarantie heeft uitbreiding nodig

Nationale Hypotheekgarantie heeft uitbreiding nodig
8 jan 2013

Voorzitter Bouwend Nederland

Elco Brinkman is voorzitter van Bouwend Nederland, al neemt hij binnenkort afscheid van de organisatie. Hij ziet desalniettemin als geen ander dat niet alleen de starters en flexwerkers het moeilijk hebben vanwege de arbeidsmarkt, maar dat ook de totale bouwsector hier in meegaat. Hij geeft vooral aan dat het voor mensen een stuk minder gemakkelijk is geworden om een voorspelbaar carrièrepad uit te stippelen. In plaats daarvan is er sprake van een hoop variatie en onzekerheid. Het zou daarom goed zijn om een soort vangnet samen te stellen, waarbij de maatschappij garant komt te staan voor de hypotheekleningen. Uiteraard kunnen volgens Brinkman ook de woningcorporaties of investeringsgroepen hierin een rol spelen, om er als geheel voor te zorgen dat de woningmarkt weer verder in beweging komt.

Aflossen en eigen geld

Aan de andere kant is Brinkman van mening dat het mogelijk moet zijn om strengere eisen te stellen aan de starters, wanneer zij een hypotheek af wensen te sluiten. Volgens de scheidend voorzitter van Bouwend Nederland is het bijvoorbeeld een goed idee om starters meer af te laten lossen en ervoor te zorgen dat ze meer eigen geld meebrengen wanneer ze een hypotheeklening aan wensen te gaan. Op die manier ontstaat er als vanzelf een meer stabiele markt, zonder dat het starters en flexwerkers onmogelijk wordt gemaakt om een eigen woning aan te schaffen.

Het is voor starters en flexwerkers nog altijd lastig om een hypotheek te krijgen en op die manier een (eerste) eigen woning aan te schaffen. Volgens Elco Brinkman, de voorzitter van Bouwend Nederland, zou het verstandig zijn om te kijken naar een mogelijke uitbreiding van de Nationale Hypotheekgarantie. Op die manier kunnen starters en flexwerkers verder worden ondersteund in hun mogelijkheden.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.