Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

JP Morgan Chase opnieuw aangeklaagd om handelen met hypotheken

JP Morgan Chase opnieuw aangeklaagd om handelen met hypotheken
9 jan 2013

Washington Mutual

De NCUA (National Credit Union Administration) heeft vooral vragen over de handelingen rondom Washington Mutual, aangezien er daarbij misleidend zou zijn gehandeld. Washington Mutual heeft 2,2 miljard dollar aan herverpakte financiële producten verhandeld, met drie andere banken. Men heeft hier niet altijd naar eer en geweten gehandeld, waardoor andere financiële instellingen in de problemen zijn geraakt. JP Morgan heeft Washington Mutual tijdens de kredietcrisis overgenomen, maar zou er daarbij voor hebben gezorgd dat de problemen op andere banken werden afgewenteld. De gevolgen van die handelingen kennen we inmiddels allemaal, aangezien die wereldwijd voelbaar zijn, of zijn geweest. De bank dient zich nu opnieuw te verantwoorden tegenover de rechterlijke macht, op basis van de aanklacht zoals die door de NCUA is ingediend.

Nog altijd voortslepend

Debbie Matz, voorzitters van de NCUA, is van mening dat het werk nog lang niet is afgerond, waardoor het niet vreemd is dat men nu nog met een aanklacht komt. “De schade die ontstond door het gedrag van bedrijven zoals Washington Mutual is ontzettend duur om te repareren en te beheersen”. Bovendien stelt de NCUA dat de herverpakte financiële producten de oorzaak zijn geweest van de val van Southwest Corporate, Western Corporate en US Central, drie grote instellingen. De toezichthouder is inmiddels tevens de curator namen deze banken, waardoor men er een groot belang bij heeft de bron van veel problemen aan te pakken.

De Amerikaanse bank JP Morgan Chase krijgt opnieuw te maken met aanklachten, met betrekking tot herverpakte hypotheken die een aantal jaren geleden verkocht zijn. De bank stond aan de hand van deze producten aan de wieg van de financiële crisis zoals die in 2008 losbarstte. De bank dient zich nu opnieuw te verantwoorden voor de handelingen van destijds. De aanklacht komt van de NCUA, de Amerikaanse toezichthouder op kredietunies.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.