Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Kosten advies over hypotheek gaan omlaag

Kosten advies over hypotheek gaan omlaag
11 jan 2013

SNS verlaagt haar tarieven

De SNS Bank is de eerste (relatief) grote bank die heeft besloten de kosten omlaag bij te stellen. Men heeft de kosten voor een hypotheekadvies omlaag bijgesteld door €750 van de prijs af te halen (de nieuwe prijs bedraagt €2.195). De concurrenten ING en ABN AMRO vragen €2.100 voor een hypotheekadvies en zijn daarmee al goedkoper. De Rabobank biedt het advies aan voor maar €1.750, maar heeft ook een ‘no cure, no pay’-systeem. De AFM heeft de bank hiervoor op de vingers getikt, aangezien dat niet is toegestaan.

Verdere dalen of alternatieven

De verwachting is dat de kosten voor een hypotheekadvies in de toekomst verder zullen dalen, wanneer meer mensen zich bewust worden en daarom gaan vergelijken. Bovendien is er momenteel al een alternatief beschikbaar: de execution only aanbieders. Aan de hand hiervan is het voor minder dan €1.000 mogelijk om de touwtjes zelf in handen te nemen. Klanten hoeven geen advies te verwachten, waardoor de AFM niet de mogelijkheid heeft om haar regelgeving toe te passen. Het is verstandig om hiervoor te kiezen wanneer er voldoende kennis van financiële producten bestaat bij de consument. Op die manier valt er een hoop geld te besparen op het aanvragen van een hypotheek(advies).

De kosten van een hypotheekadvies dienen vanaf 1 januari 2013 inzichtelijk te worden gemaakt voor consumenten. Bovendien dienen er kosten berekend te worden en is het niet langer toegestaan deze in te sluiten in een breder pakket van aanbiedingen of kosten. Dit zal er voor zorgen dat de kosten voor een hypotheekadvies de komende tijd flink zullen zakken, zowel online als bij de grote banken.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.