Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Gemeente Dronten stimuleert woningmarkt actief

Gemeente Dronten stimuleert woningmarkt actief
22 jan 2013

Startersleningen beschikbaar stellen

Men kiest er in Dronten allereerst voor om een groot aantal startersleningen beschikbaar te stellen. Woningen met een kostprijs tot maximaal €180.000 (k.k.) komen in aanmerking voor de speciale leningen, die het gemakkelijker moeten maken om een eerste woning aan te schaffen. De startersleningen zijn beschikbaar voor 2013 en 2014, al is er natuurlijk maar een beperkt aantal beschikbaar. Huizenkopers die het eerst komen kunnen gebruik maken van de regeling, om op die manier wat steun vanuit de gemeente te ontvangen. Uiteraard hoopt de gemeente er zo voor te zorgen dat de doorstroming op de woningmarkt weer wat beter op gang kan komen.

Prijskortingen aanbieden

Aan de andere kant kiest de gemeente Dronten ervoor om prijskortingen aan te bieden, die de woningmarkt verder in beweging zouden moeten helpen. Men biedt forse prijskortingen aan voor een aantal particuliere bouwkavels, waardoor het mogelijk is om er op een relatief voordelige manier te gaan bouwen. Men hoopt er op die manier voor te zorgen dat het aantrekkelijker wordt om zelf aan de slag te gaan met dergelijke plannen. Ook kiest men er voor een aantal nieuwbouwprojecten voor om een korting op de v.o.n.-prijs aan te bieden. Hierdoor wordt het voor starters gemakkelijker om een hypotheek af te sluiten en de woonlasten te dragen. Wat dat betreft hoopt de gemeente Dronten er met een financiële prikkel voor te zorgen dat meer mensen de stap toch zullen zetten en een woning aanschaffen.

De woningmarkt in heel Nederland heeft te maken met een zware periode, waardoor er zowel financiële als maatschappelijke gevolgen te bemerken zijn. Een aantal gemeenten proberen hier actief wat aan te doen, iets waarin Dronten een goed voorbeeld vormt. Men zal diverse maatregelen invoeren om de woningmarkt als het ware een steuntje in de rug aan te kunnen bieden.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.