Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Blok hoopt dat woningmarkt aan zal trekken

Blok hoopt dat woningmarkt aan zal trekken
28 jan 2013

Gebalanceerd pakket

Volgens de minister ligt er op dit moment een gebalanceerd pakket met maatregelen, waardoor het niet nodig is om daar verdere elementen aan toe te voegen. Het is volgens Blok waarschijnlijk dat het kabinet Rutte-II er op deze manier voor zorgt dat de woningmarkt halverwege dit jaar weer op gang zal gaan komen. Verdere maatregelen die de markt al eerder een impuls kunnen geven zouden er volgens hem alleen maar toe leiden dat consumenten weer af gaan wachten. Dit effect is volgens hem eerder zichtbaar geweest en heeft er niet voor gezorgd dat de woningmarkt versneld tot leven is gekomen. Volgens hem liggen de maatregelen er op dit moment en zal de markt er vervolgens mee aan de slag moeten om er weer wat van te maken.

Duidelijkheid scheppen

Daarnaast heeft minister Blok aangegeven dat er geen aanvullende maatregelen getroffen zullen worden voor mensen die moeilijk aan een lening komen, wanneer de woningmarkt niet uit het slop komt. Volgens de minister is het geen goed idee om voortdurend te suggereren dat er meer maatregelen aankomen, aangezien men dan juist op de plaats blijft staan en geen actie onderneemt. In plaats daarvan is het volgens hem van belang om aan te geven dat dit het is, zodat men daarmee aan de slag kan. Volgens Blok is ook de bouwsector het daarmee eens en wenst men nu collectief aan een herstel te gaan werken, op basis van de getroffen maatregelen.

In een interview met BNR heeft minister Stef Blok van Wonen en Rijksdienst aangeven dat hij geen alternatieven heeft, voor het geval dat de woningmarkt halverwege dit jaar niet aantrekt. Hij gaat er vanuit dat dit wel zal gebeuren, waardoor het niet nodig is om verdere maatregelen te nemen of bepaalde aanpassingen te doen.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.