Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Heijmans heeft flink last van woningmarkt

Heijmans heeft flink last van woningmarkt
2 mrt 2013

Verlies van €89 miljoen

Afgelopen jaar heeft Heijmans een verlies geleden van €89 miljoen. Een jaar eerder was dit ook al €38 miljoen, waardoor de cijfers alleen maar roder zijn geworden. Heijmans is voor een groot deel afhankelijk van de woningbouw in Nederland, die voor een groot deel tot stilstand gekomen lijkt. De woningen worden niet verkocht, waardoor de problemen voor een bouwbedrijf zich opstapelen. Heijmans is een van de eerste bedrijven die met de cijfers naar buiten komt en op die manier laat zien dat de problemen inderdaad groot zijn. Men hoopt dat de woningmarkt zich snel zal herstellen, maar stelt tegelijkertijd dat het Woonakkoord zoals dat is gesloten waarschijnlijk onvoldoende zal bijdragen.

Geen verbetering woningmarkt

Heijmans verwacht dat de woningmarkt het nog een paar jaar moeilijk zal hebben. Volgens het bedrijf biedt het gesloten Woonakkoord enig perspectief, maar neemt dat niet weg dat er nog een aantal zware jaren voor de boeg zijn. Vooral op de korte termijn wordt er gerekend op weinig verbetering, waardoor er hard gewerkt zal moeten worden aan een methode om de zwarte cijfers weer op te kunnen zoeken. De opbrengsten voor Heijmans namen in België en in Duitsland wel toe, aangezien de woningmarkt daar te maken heeft met minder grote problemen. De winsten waren aldaar echter niet hoog genoeg om ervoor te zorgen dat de verliezen vanuit Nederland gecompenseerd konden worden.

Bouwbedrijf Heijmans blijkt erg veel last te hebben van de problemen die er momenteel gaande zijn in de bouw. Het bedrijf heeft weer flink minder woningen verkocht dan een jaar eerder, waardoor de noodzaak tot reorganiseren niet langer uit kon blijven. De cijfers dan roder dan een jaar geleden en de woningmarkt ziet er volgens het bedrijf nog altijd niet erg goed uit.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.