Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Hypotheekmarkt niet meer in beweging

Hypotheekmarkt niet meer in beweging
5 mrt 2013

Huizenprijs herstelt pas volgend jaar

Bovendien heeft de financieel directeur zich uitgelaten over de huizenprijzen in Nederland en de ontwikkeling daarvan. Volgens de Rabobank zal het tot volgend jaar duren totdat de huizenprijs zich weer gaat herstellen. Volgens de topman van de Rabobank zullen de nieuwe plannen van het kabinet hier in ieder geval op een positieve manier aan bij gaan dragen. Hij is bovendien van mening dat het kabinet op deze manier in ieder geval de nek uitsteekt, om nieuwe beweging op de hypotheekmarkt mogelijk te maken. Dat neemt echter niet wat dat de eerste drie maanden van dit jaar een enorme terugval hebben laten zien. Het is bovendien niet de verwachting dat het aantal hypotheekaanvragen in het tweede kwartaal flink op zal lopen, ondanks de invoering van een aantal nieuwe regels, per 1 maart.

Werkloosheid huizenbezitters

Het is volgens de Rabobank niet direct een probleem dat een groot aantal huizenbezitters het risico loopt om werkloos te worden. Volgens de bank zijn het relatief weinig huizenbezitters die hun baan kwijt raken. Het lijkt er volgens hen meer op dat de werkloosheid zit in sectoren waar men een huurwoning bezit, waardoor de hypotheken niet in gevaar zullen komen. De Rabobank heet zelf aangegeven dat er bij minder dan 1% van de hypotheken die men uit heeft staan sprake is van een betalingsachterstand. Wat dat betreft ziet men daar momenteel nog weinig problemen.

Het aanscherpen van de regels met betrekking tot de hypotheekrenteaftrek heeft er volgens de financieel directeur van de Rabobank voor gezorgd dat er totaal geen beweging meer zit in de hypotheekmarkt. Het aantal aanvragen is volgens Bert Bruggink enorm teruggelopen, nadat er aan het eind van vorig jaar juist een kleine opleving had plaatsgevonden.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.