Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Banken druk met omzettingen

Banken druk met omzettingen
12 mrt 2013

Deadline op 1 april

De deadline is gesteld op 1 april, waardoor het voor consumenten van belang was om de afgelopen maanden in actie te komen. De maatregel werd eind vorig jaar aangekondigd, waardoor er sprake is (en is geweest) van een enorme ontploffing aan aanvragen. Het is vooral de wens om de hypotheek daadwerkelijk af te kunnen lossen aan het eind van de looptijd die ervoor lijkt te hebben gezorgd dat tienduizenden huizenbezitters er al voor hebben gekozen om de omzetting uit te laten voeren. Het zijn met name de huizenbezitters die op dit moment een huis hebben dat ‘onder water’ staat die er baat bij kunnen hebben. De hypotheekschuld op hun woning is momenteel hoger dan de waarde van de woning, waardoor er sprake is van een restschuld. Met behulp van banksparen kan dit worden verholpen, of zelfs worden voorkomen.

Veel papierwerk

De banken zijn op dit moment ontzettend druk met de aanvragen die men krijgt. Bij de ABN AMRO kunnen klanten tot 15 maart 17:00 aanvragen indienen. ING heeft aangegeven dat reeds 70.000 contact hebben opgenomen met betrekking tot een omzetting. 5.000 mensen hebben hier ook daadwerkelijk voor kunnen zorgen. De andere banken zijn terughoudend met de exacte getallen, maar geven wel aan dat het veel drukker is dan normaal gesproken. Alle verloven zijn op dit moment ingetrokken en consumenten hebben nog maar beperkt de tijd om een aanvraag in te dienen, om alles op tijd af te kunnen handelen.

Tienduizenden consumenten hebben besloten hun aflossingsvrije hypotheek de rug toe te keren, bijvoorbeeld in ruil voor een bankspaarhypotheek. Het is op die manier mogelijk om kapitaal op te bouwen, met behulp van een spaarrekening met een aantrekkelijk rentepercentage. Huizenbezitters die hun woning voor 1 januari 2013 hadden aangekocht hebben nog even de tijd om deze omzetting te doen.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.