Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Herstel woningmarkt regio Ede zichtbaar

Herstel woningmarkt regio Ede zichtbaar
18 apr 2013

Onderkant komt in beweging

Het is volgens de makelaar vooral de ‘onderkant’ van de markt die in beweging komt, waardoor ook het geheel weer op gang kan komen. Het zijn de starters die ervoor zorgen dat er een kettingreactie kan ontstaan, waardoor uiteindelijk ook de duurdere woningen weer meer in trek zullen raken. Het is volgens de makelaar niet vreemd dat de starter zich weer begint te roeren, aangezien er nauwelijks betaalbare huurwoningen beschikbaar zijn in de regio rondom Ede en de prijzen van koopwoningen flink zijn gedaald. Het kopen is daarmee een aantrekkelijke optie, waar steeds meer starters voor kiezen. De startersleningen en de lage hypotheekrente doen daar nog een stapje bovenop. Kopen is volgens de makelaar op dit moment weer interessant, aangezien de maandlasten voor een gemiddelde tussenwoning al snel €160 lager liggen dan vier jaar geleden.

Groot aantal bezichtigingen

Het valt de makelaar vooral op dat er weer veel bezichtigingen plaatsvinden in de woningen. Tijdens de Open Huize Route vonden er gemiddeld 3 bezichtigingen plaats, met uitschieters naar wel 13 stuks. Dat lijkt aan te geven dat er meer dan voldoende vraag naar de woningen is, waardoor alleen het vertrouwen nog maar toe hoeft te nemen. De Vereniging Eigen Huis neemt waar dat het vertrouwen langzaamaan groeit. Het ligt in de lijn der verwachting dat er een opwaartse trend kan worden ingezet, waardoor de woningmarkt zich op de korte termijn verder kan gaan herstellen, richting evenwichtige woningprijzen.

Het herstel van de woningmarkt wordt in de regio rondom Ede langzaam zichtbaar, dat stelt Robbin Ditters, van een makelaarskantoor uit Ede en Veenendaal. Hij is van mening dat we het dieptepunt inmiddels hebben gehad, aangezien de woningprijzen tijdens het eerste kwartaal nog maar licht gedaald zijn ten opzichte van de prijzen een kwartaal eerder.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.