Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Aflossing hypotheek zorgt voor beter pensioen

Aflossing hypotheek zorgt voor beter pensioen
22 apr 2013

Zorgen over de oude dag

Ongeveer de helft van Nederland zegt zich zorgen te maken over zijn of haar oude dag. Ze hebben onder andere weinig vertrouwen in de hoogte van hun pensioen, aangezien het vooral de kortingen van de laatste jaren zijn die angst inboezemen. 60% van de mensen denkt dat deze problemen ook de komende jaren aan zullen houden, waardoor het volgens hen van belang is om zelf actie te ondernemen. De zorgen van de Nederlanders zijn voor een deel terecht, aangezien het in ieder geval verstandig is om zelf bij te dragen aan de opbouw van een pensioen. Men kan dit doen door langer door te blijven werken, af te lossen op de eigen hypotheek of een lijfrenteproduct af te sluiten.

Wel of niet aflossen

Het aflossen van de eigen hypotheek is met name de laatste jaren erg populair. Een op de drie mensen kiest ervoor om aflossingen te doen, om het pensioen op die manier aantrekkelijker te maken. Het is vooral aantrekkelijk om op die manier de uitgaven aan de woonlasten tijdens het pensioen te verlagen. Dit zorgt ervoor dat de inkomsten ook wat lager mogen zijn, zonder dat dit ertoe hoeft te leiden dat men minder te besteden heeft. Een ander deel van de Nederlanders geeft aan niet af te willen lossen om maximaal van de hypotheekrenteaftrek te kunnen profiteren of omdat men het geld niet kan missen.

De pensioenen worden over het algemeen alleen maar verder gekort en de pensioenleeftijd loopt langzaam op. Dit zorgt ervoor dat steeds meer mensen zich zorgen beginnen te maken over hun pensioen en de mogelijkheden die ze hebben om hun woonlasten te blijven betalen. Een derde van de Nederlanders kiest ervoor om vervroegd af te lossen op de hypotheek, voor wat meer financiële ruimte.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.