Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Woningmarkt krabbelt op volgens Makelaarsland

Woningmarkt krabbelt op volgens Makelaarsland
6 mei 2013

Woningen tussen € 150.000 en € 225.000

Het zijn vooral de appartementen die nog altijd in trek zijn bij mogelijke kopers, ongeveer 32% is daar naar op zoek. Dat neemt niet weg dat men over het algemeen vooral van plan is om groter te gaan wonen, op het moment dat men een woning op het oog heeft. Dat neemt aan de andere kant niet weg dat 14% van de mensen graag kleiner wil gaan wonen. Op het moment dat de kinderen het huis uit gaan heeft men over het algemeen een stuk minder ruimte nodig. De meeste mensen zijn op zoek naar een woning met een waarde tussen de €150.000 en €225.000, waar men bijvoorbeeld een mooi appartement voor aan kan schaffen. De hoogste woningprijzen kunnen rekenen op de minste interesse, met minder dan 2% in woningen met een waarde boven de €600.000.

Doorstroming op gang helpen

Het is volgens Makelaarsland vooral de doorstroming die hapert. Van alle mogelijke kopers heeft 55% momenteel een eigen woning te koop staan, waardoor men angstig is om de stap te zetten. Op het moment dat de doorstroming op gang komt zal het snel gaan met het vertrouwen in de markt, waardoor het aantal verkopen snel toe zal nemen. Het zijn de starters die hiervoor kunnen zorgen, waardoor het volgens Makelaarsland van belang is dat de bonussen beschikbaar blijven en dat we bovendien werken aan initiatieven als de woningruil waar Funda eerder dit jaar mee kwam.

Het huidige jaar is qua woningverkopen wat moeizaam van start gegaan, maar het lijkt erop dat het aantal verkopen weer op begint te lopen. Makelaarsland is positief gestemd en kopte daarom "Hoogste punt woningverkopen sinds begin dit jaar". Het voorjaar scoort traditioneel wat beter dan de eerste paar maanden, waardoor dat weinig houvast biedt. De koopbereidheid valt helaas nog altijd wat tegen.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.