Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Meer hypotheekmogelijkheden voor flexwerker gewenst

Meer hypotheekmogelijkheden voor flexwerker gewenst
2 mei 2013

Vervanging van de werkgeversverklaring

Op dit moment werkt men al met een werkgeversverklaring, waarin de intenties van de werkgever worden vastgelegd. Is men van plan om de flexwerker een aantal jaren in dienst te houden of zit er een loonsverhoging aan te komen? Dan kan men dit op een uitstekende manier op papier zetten, zodat de bank of geldverstrekker daar rekening mee kan houden bij het bepalen van de hypotheekmogelijkheden. Het is voor een flexwerker van belang om degelijkheid en stabiliteit aan te kunnen bieden, met behulp van een dergelijke verklaring. Op die manier zorgt de flexibele kracht er immers voor dat de bank overtuigd raakt van de mogelijkheden om de hypotheeklasten te betalen en de hypotheek af te lossen.

Inkomen over 3 jaar

Ook zonder de ‘perspectiefverklaring’ is het voor ZZP’ers en flexwerkers niet onmogelijk om een hypotheek te krijgen. Flexwerkers kunnen net als ondernemers de verdiensten van de afgelopen 3 jaar overleggen, om op die manier een min of meer stabiel inkomen aan te tonen. Het gemiddelde van de laatste drie jaar geeft een aardig beeld van wat men verdient, al geldt het laatste jaar over het algemeen als een bovengrens. De perspectiefverklaring voor flexwerkers zou het gemakkelijker moeten maken om ook op kortere termijn aan te tonen dat men in staat is om de hypotheeklasten op te brengen.

Flexwerkers moeten een handje geholpen worden om gemakkelijker aan een hypotheek te komen, dat stelt de Vakbond De Unie. Men wil in de cao's afspraken maken over het verkrijgen van een hypotheek, door een "perspectiefverklaring" in te voeren. Dit is een vervanger van de huidige werkgeversverklaring, waarin men duidelijker kijkt naar de toekomst van een bepaalde flexwerker.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.