Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Overlijdensrisicoverzekering bij een hypotheek?

Overlijdensrisicoverzekering bij een hypotheek?
16 mei 2013

Annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering

In de meeste gevallen zal u een annuïtaire hypotheek afsluiten, op het moment dat u dit voor het eerst gaat doen. U heeft dan recht op hypotheekrenteaftrek, waardoor de fiscus als het ware mee zal betalen aan de kosten voor uw woning. Het is verstandig om ook de overlijdensrisicoverzekering deze vorm mee te geven. Dit betekent dat u ieder jaar een beetje minder uitgekeerd zal krijgen indien u komt te overlijden. Dit past goed bij de annuïtaire hypotheek, aangezien u aflossingen op de schuld doet, waardoor deze ieder jaar een beetje lager zal worden. Het voordeel van deze verzekering is dat u de kosten goed in de hand kunt houden en deze niet (hard) op zullen lopen richting het einde van de looptijd. Kies voor een stijgende of gelijkblijvende premie, afhankelijk van uw voorkeur.

Stijgende of gelijkblijvende premie

Wilt u de zekerheid van een bedrag aan premie dat tijdens de gehele looptijd gelijk blijft? Ga dan voor een gelijkblijvende premie. Houd er rekening mee dat u relatief veel premie betaalt wanneer u na een paar jaar besluit te stoppen met de dekking. U kunt daarnaast kiezen voor een stijgende premie. U betaalt minder tijdens de eerste jaren, aangezien het risico op overlijden lager ligt. Vervolgens loopt de premie op, maar nooit verder dan een paar tientjes per maand. Uiteindelijk daalt de premie weer, waardoor u uiteindelijk hetzelfde betaalt als bij een gelijkblijvende premie. Uiteraard is er sprake van een piekpremie, waarbij u tijdelijk meer betaalt dan bij een gelijkblijvende premie.

Gaat u een hypotheek afsluiten en wilt u ervoor zorgen dat uw nabestaanden deze kunnen blijven betalen op het moment dat u komt te overlijden? Dan is het verstandig om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Houd er rekening mee dat er verschillende varianten bestaan, waardoor het verstandig is om deze naast elkaar te zetten en een vergelijking uit te voeren.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.