Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

April slechte maand voor woningverkopen

April slechte maand voor woningverkopen
20 mei 2013

Flinke daling voor alle huizentypen

Ten opzichte van maart 2013 is er zelfs sprake van een daling van 26,6%, waardoor april het nog veel sterker af laat weten. Vorige maand werden er nog 8.933 woningen verkocht en leek er daarmee sprake van een behoorlijke opleving van de markt. Alle woningtypen hebben te maken met een daling. Het zijn de hoekhuizen die de grootste daling laten zien, aangezien er 24% minder werden verkocht dan een jaar eerder. Het aantal vrijstaande woningen dat werd verkocht daalde minder hard, aangezien die daling beperkt bleef tot 13%. Ten opzichte van vorige maand daalde het aantal verkochte hoekwoningen zelfs met 36%, waardoor er meer dan een derde minder woningen van dat type werden verkocht.

Daling door heel Nederland

De daling heeft door heel Nederland plaatsgevonden. In Utrecht ging het aantal woningverkopen met 26,4% omlaag, in Friesland was dat aan de andere kant maar 7,6%. Ook ten opzichte van maar van dit jaar heeft de grootste daling plaatsgevonden in Utrecht (-34%), maar was het Zeeland dat het met 6,7% het minst slecht deed. In april werden er 141 woningen gedwongen verkocht, ook dat is 37,6% minder dan een jaar geleden. Wat dat betreft lijkt de daling zich uit te spreiden over de gehele linie, onafhankelijk van het type woning, de locatie en de reden van de verkoop van de woning.

In april van dit jaar zijn er flink minder woningen verkocht dan in dezelfde maand een jaar eerder. Daarnaast is er sprake ten opzichte van maart 2013, waardoor april een ronduit slechte maand bleek voor het aantal verkochte woningen. In totaal werden er 6.554 woningen verkocht, waardoor het aantal 20,4% lager uit kwam dan in dezelfde maand een jaar geleden. Dit blijkt uit gegevens van het Kadaster.