Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

NIBC stapt in hypotheken

NIBC stapt in hypotheken
23 mei 2013

Annuïteitenhypotheek

NIBC heeft een klantenbestand van bijna 300.000 Nederlanders opgebouwd, sinds 2008. Op die manier is er 8,2 miljard euro aan spaargeld opgehaald, waardoor men zich op die markt op een uitstekende wijze heeft weten te presenteren. NIBC zal volledige annuïteitenhypotheken aan gaan bieden, wat betekent dat consumenten vanaf het eerste moment direct gaan aflossen. Op het moment dat er meerdere aflossingen zijn gedaan zal de hypotheekrente omlaag gaan, aangezien de verhouding tussen de hoogte van de schuld en die van de woning steeds een beetje beter wordt. Op die manier hebben consumenten de kans om een voordelige hypotheek af te sluiten. Indien u een annuïteitenhypotheek afsluit die u in maximaal 30 jaar volledig aflost heeft u bovendien nog altijd de mogelijkheid om gebruik te maken van de hypotheekrenteaftrek.

Blok-hypotheek

NIBC Direct heeft er bovendien voor gekozen om de Blok-hypotheek (nog) niet aan te bieden. Deze hypotheekvorm bestaat eigenlijk uit twee leningen, waarbij er één bedoeld is om de aflossingen op de hypotheek te financieren. Het nadeel daarvan is dat consumenten na verloop van tijd achter zullen blijven met een behoorlijke schuld, waarvan de rente in ieder geval niet aftrekbaar is. Ook Aegon en Delta Lloyd hebben al aangegeven hier niets in te zien. Zij vinden het product vooral te lastig en complex in elkaar zitten, terwijl het consumenten juist zo gemakkelijk mogelijk gemaakt zou moeten worden, wanneer zij een hypotheek aan wensen te gaan.

NIBC Direct heeft besloten hypotheken aan te gaan bieden, een tak van sport waar men tot nu toe niet actief in was. Men staat vooral bekend om de spaarrekeningen die consumenten er kunnen openen. Men gaat hypotheekleningen verstrekken, via drie intermediairs. U kunt terecht bij de Hypotheker, de Hypotheekshop en Huis & Hypotheek om een hypotheek bij NIBC direct aan te vragen.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.