Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Schulden aflossen wordt de norm

Schulden aflossen wordt de norm
30 mei 2013

Hypotheek aflossen in 10 simpele stappen

Gerhard Hormann schreef het boek ‘Hypotheekvrij! Je huis aflossen in 10 simpele stappen’. In dit boek geeft hij handige tips om ervoor te zorgen dat u uw schuld omlaag kunt brengen. De hypotheekrenteaftrek is nog altijd beschikbaar, maar het lijkt erop dat men zich veel minder een dief van de eigen portemonnee voelt door af te lossen. Het wordt steeds meer de norm om schulden op tijd af te lossen. Het grote voordeel hiervan is dat er minder snel een restschuld ontstaat, bij de gedwongen verkoop van een woning. Een gedwongen verkoop levert over het algemeen minder dan de waarde van de woning op, waardoor de kans groot is dat de opbrengst lager zal zijn dan de hoogte van de hypotheekschuld.

Hypotheek is een schuld

Het is volgens hem vooral van belang dat mensen beginnen te beseffen dat een hypotheek een schuld is, die men maar beter af kan lossen. Er staat aan de andere kant een waarde van een woning tegenover, maar de afgelopen jaren hebben laten zien dat de waarde hiervan niet zo stabiel is als we lange tijd dachten. Het is een prettig idee om de schuld in ieder geval gedeeltelijk af te lossen, zodat de hypotheek niet zomaar ‘onder water’ komt te staan. Met behulp van zijn boek hebben huiseigenaren de mogelijkheid een soort kick te ervaren, op het moment dat zij hun hypotheek stukje bij beetje aflossen.

Het aflossen van een eigen woningschuld had nooit prioriteit bij veel woningeigenaren, maar daar lijkt inmiddels verandering in te komen. Gerhard Hormann schreef al in 2011 een boek over het aflossen van de hypotheek. Destijds verklaarde anderen hem volgens hemzelf ‘voor gek' op het moment dat hij begon over het aflossen van de schulden. Inmiddels lijken de tijden te zijn veranderd.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.