Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Goedkope Duitse hypotheken beschikbaar

Goedkope Duitse hypotheken beschikbaar
3 jun 2013

Banken in Duitsland

Er zijn momenteel 10 financieel adviseurs actief die zaken doen met de Duitse banken. Zij geven aan dat ze de namen van de banken op dit moment nog niet prijs mogen geven, maar de banken voor behoorlijk wat opschudding in Nederland zullen gaan zorgen. Men verwacht vooral dat de Nederlandse hypotheekmarkt flink in beweging zal komen, omdat er een meer interessante vorm van concurrentie ontstaat. Nederlandse woningeigenaren dienen er een rit naar Duitsland voor over te hebben om de handtekening te zetten, maar kunnen op die manier een aanzienlijk bedrag per maand gaan besparen. Wat dat betreft zorgen de Duitse banken er indirect voor dat ook de Nederlandse banken in beweging zullen moeten komen. De lage hypotheekrente zal anders veel Nederlandse huizenkopers over de grens trekken.

Hypotheekrente en voorwaarden

De Duitse hypotheken zijn in praktisch alle elementen vergelijkbaar met de Nederlandse varianten. Er zit volgens Rob Jansen van Adfinis in Deventer geen addertje onder het gras. Hij stelt dat de Duitse banken bij de Nederlandsche Bank geregistreerd zijn en dat de voorwaarden voor een hypotheek vergelijkbaar zijn met de consumentenvoorwaarden zoals de Nederlandse banken die hanteren. De hypotheekrenteaftrek is, mits men de hypotheek in 30 jaar aflost, gewoon aftrekbaar, waardoor er behoorlijk wat voordeel te behalen valt. De gemiddelde rente met een rentevaste periode van 10 jaar bedraagt in Duitsland momenteel 2,8%, een stuk lager dan wat de Nederlandse banken op dit moment rekenen.

Consumenten hebben binnenkort de mogelijkheid een hypotheek af te sluiten bij een Duitse bank, waardoor ze een veel lagere hypotheekrente betalen. Een aantal gerenommeerde Duitse banken heeft een budget van €200 miljard bij elkaar gelegd, om de Nederlandse markt te betreden. Kopers hebben de mogelijkheid hun woning tot 100% te financieren en de rente ligt er zomaar 2 procentpunt lager.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.