Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Bodem woningmarkt in zicht volgens de Rabobank

Bodem woningmarkt in zicht volgens de Rabobank
8 jun 2013

Daling tot stilstand gekomen

Volgens de Rabobank lijkt de daling van de huizenprijzen steeds meer tot stilstand te komen. Bovendien neemt het tempo van de prijsdalingen behoorlijk af, waardoor het niet ondenkbaar is dat de woningprijzen in 2014 zullen stabiliseren. Eerder nog gaf men aan dat de daling verder door zou zetten, waardoor er wat dat betreft sprake lijkt van een minder negatieve ontwikkeling dan verwacht. De Rabobank houdt verschillende ontwikkelingen in de gaten en durft op die manier de voorspelling aan dat het in 2014 beter zal gaan met de woningmarkt.

Matige omstandigheden

De Rabobank geeft aan dat de betaalbaarheid van de woningen op de lange termijn en de stabilisatie van het aantal verkopen erop lijkt te duiden dat er sprake is van een licht herstel. Volgens de bank komt de bodem in zicht en zal het vanaf dat moment weer mogelijk worden om de weg omhoog op te zoeken. Dat neemt volgens de bank echter niet weg dat de economische omgeving in Nederland en in de rest van Europa een belangrijk risico vormt voor de woningmarkt. De voortkwakkelende economie zorgt er samen met de oplopende werkloosheid namelijk voor dat het herstel van de woningmarkt niet zomaar door kan zetten. Wat dat betreft blijft het de vraag of de markt het weet te winnen van de overige economische moeilijkheden waar we op dit moment mee te maken hebben.

Volgens de Rabobank lijkt de bodem van de woningmarkt in zicht, waardoor die zich weer in de goede richting zou kunnen gaan ontwikkelen. De bank heeft het kwartaalbericht ‘Woningmarkt van de Bank' uitgebracht, waarin dit te lezen valt. De bank geeft hier echter wel bij aan dat de economische situatie op dit moment niet goed is, waardoor ieder herstel broos van aard zal zijn.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.