Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Duitse hypotheken met dubieuze zaken in verband gebracht

Duitse hypotheken met dubieuze zaken in verband gebracht
20 jun 2013

Geur van fraude en bedrog

Uit het onderzoek van de kracht blijkt dat Mons te maken heeft gehad met een opvallend faillissement in 2003, hier in Nederland. Er hangt een geur van fraude en bedrog omheen, waardoor het niet zeker is of zij de juiste persoon achter de Duitse hypotheken is. Mons woont inmiddels in Duitsland, maar laat een spoor van bedrogen klanten achter, dat aangeeft dat de Duitse hypotheken op korte termijn wellicht niet de beste oplossing voor de Nederlandse markt vormen. Het is daarmee de vraag of consumenten op korte termijn de mogelijkheid hebben om daar gebruik van te maken.

Problemen voor huidige consumenten

Diverse klanten van Mons wonen inmiddels in Duitsland, maar zijn ook daar niet tevreden met de hypotheek die ze is aangeboden. Ze geven aan dat Mons hen geholpen heeft bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek. Ze zorgde er echter niet voor dat de lopende Nederlandse hypotheek werd opgezegd, waardoor zij in de betalingsproblemen kwamen. Het lijkt er wat dat betreft op dat Mons vooral het eigen belang hoog in het vaandel heeft staan. Ook geven de huidige klanten aan dat deze werkwijze ook op het gebied van verzekeringen werd toegepast. Als het gevolg van het mogelijke verband met de fraude en gevallen van bedrog zal de Duitse hypotheek waarschijnlijk nog even op zich laten wachten, als deze het grote Nederlandse publiek uiteindelijk al weet te bereiken.

De grootschalige lancering van Duitse hypotheken op de Nederlandse markt is voorlopig uitgesteld. Het Eindhovens Dagblad heeft het zakelijk verleden van initiatiefneemster Hanneke Mons onderzocht en kwam op basis daarvan tot een aantal opmerkelijke bevindingen. Het lijkt erop dat de initiatiefnemers nu vrezen voor het wegblijven van aanvragen en klanten, met een interesse in de Duitse hypotheken.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.