Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

NHG grens per 1 juli omlaag

NHG grens per 1 juli omlaag
25 jun 2013

Grens naar €290.000

Op dit moment bedraagt de maximale hypotheek met NHG nog €320.000. Het is echter van belang om er rekening mee te houden dat men besloten heeft deze grens op te hogen, om de crisis op de huizenmarkt het hoofd te kunnen bieden. Het lijkt er op dit moment op dat de huizenmarkt zich begint te herstellen, waardoor ook de NHG kan worden afgebouwd. Houd er overigens rekening mee dat de €320.000 geldt voor het bedrag inclusief 5% bijkomende kosten, waar de notariskosten en de overdrachtsbelasting een belangrijke rol in spelen. Per 1 juli 2013 zal het maximale bedrag voor een hypotheek met NHG €290.000 gaan bedragen. Dat betekent dat de koopsom van de woning tegen die tijd maximaal €276.000 mag zijn, dat er daarnaast nog aanvullende kosten bij kunnen komen. Bent u van plan een hypotheek over te sluiten? Dan mag de hypotheek maximaal €265.000 bedragen.

Hypotheek afsluiten met NHG

Het is in veel gevallen verstandig om een hypotheek af te sluiten met NHG. U betaalt een klein percentage van de koopsom, maar u krijgt daar aan de andere kant een grote mate van veiligheid voor terug. In veel gevallen zal men een eventuele restschuld bij een verkoop kwijtschelden. Vraag uw hypotheekadviseur naar de mogelijkheden om een hypotheek met NHG af te sluiten, net als naar de voor- en nadelen hiervan.

De maximale hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) zal per 1 juli 2013 omlaag worden bijgesteld. Dat betekent dat het voor hogere hypotheken niet langer mogelijk is om de garantie af te sluiten. Dit kan ertoe leiden dat u een hogere rente dient te betalen, maar het heeft daarnaast gevolgen op het moment dat u uw woning vanwege omstandigheden dient te voorkomen.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.