Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Pensioenfondsen en beleggers kunnen helpen op hypotheekmarkt

Pensioenfondsen en beleggers kunnen helpen op hypotheekmarkt
1 jul 2013

Diverse instellingen met reserves

Volgens Samsom hebben met name pensioenfondsen en andere grote beleggers de mogelijkheid om hun geld te investeren in de hypotheekmarkt. Daarnaast hebben ook woningcorporaties grote bedragen beschikbaar, waarmee ze de mogelijkheid hebben om de banken van voldoende kapitaal te voorzien. Samsom geeft aan dat hij het begrijpt dat het lastig is om het vermogen van particulieren in beweging te brengen. Zeker nu er onrust heerst binnen de economie hebben vooral Nederlanders de neiging om de hand op de knip te houden en zeker geen grote investeringen te doen. Volgens Samsom is het daarom van belang om de pijlen nu te richten op de grote instellingen, die anders in het buitenland zouden investeren.

Impuls voor de economie

Het is volgens Samsom vooral van belang om de economie een impuls te geven, om op die manier zowel de instellingen en de particulieren te verleiden om meer geld uit te geven. Het is volgens hem te laat om nog langer af te wachten, we zullen nu echt in actie moeten komen. Het is tijd om ervoor te zorgen dat er weer vertrouwen ontstaat, werk beschikbaar is en er meer gebouwd kan worden. Het lijkt alleen op die manier mogelijk om de economie weer een flinke impuls te geven en daar vervolgens als heel Nederland de vruchten van te plukken.

Het kabinet probeert consumenten, maar ook grote instellingen, te verleiden om meer geld uit te geven. Na Mark Rutte is nu ook Diederik Samsom van mening dat het alleen op die manier mogelijk is om de economie uit het slop te trekken. De PvdA-leider opperde onder andere meer belastingvoordelen, om consumenten over de streep te trekken. Hij richtte zich echter ook op de grote instellingen.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.