Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Woningmarkt begint op te krabbelen

Woningmarkt begint op te krabbelen
9 jul 2013

Enthousiasme in de markt

Bij VBO Makelaars is men van mening dat het niet zo zeer de inhoud van de kabinetsplannen is die tot het opkrabbelen van de markt leidt, maar dat het gaat om de duidelijkheid die er is ontstaan. Het is voor starters nu veel beter overzichtelijk waar ze aan toe zijn, waardoor ze zich in kunnen stellen op de periode die komen gaat. Uiteraard is de makelaar blij dat de markt weer een beetje in beweging begint te komen, aangezien daardoor ook het enthousiasme steeds een beetje groter wordt. De makelaars gaan weer met plezier aan het werk en het is volgens de directeur goed om te zien dat iedereen binnen de markt weer een beetje positiever is gaan denken.

Vertrouwen van de starter

Ook volgens VBO Makelaars is het van belang dat de starters weer meer vertrouwen krijgen in de woningmarkt. Een kleine opleving laat al direct mooie resultaten zien, waardoor het niet eens lang meer hoeft te doen totdat dit ook binnen de andere klassen op de woningmarkt merkbaar zal zijn. Zodra de starters een huis gaan kopen wordt het voor anderen mogelijk om door te groeien. Op die manier komt uiteindelijk de volledige markt in beweging, nadat deze de laatste jaren steeds een beetje verder tot stilstand lijkt te zijn gekomen.

De woningmarkt lijkt zich te herstellen, nu de starters steeds beter weten waar ze aan toe zijn. Dat zegt Hans van der Ploeg, directeur van VBO Makelaars. Hij geeft aan dat hij vooral de jongere garde aan het werk ziet, klaar om de kansen die er liggen te grijpen. Volgens de directeur heeft een grote groep lang zitten wachten en lijkt het moment aangebroken om daar verandering in aan te brengen.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.