Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

SNS Bank gaat hypotheekrente fors omlaag brengen

SNS Bank gaat hypotheekrente fors omlaag brengen
20 aug 2013

Opsteker voor huizenkopers

De aangekondigde renteverlaging door SNS Bank is een nieuwe opsteker voor de huizenkoper. De markt lijkt zich op dit moment te herstellen, waardoor het alleen nog zaak lijkt om de rente omlaag bij te stellen. Ook de makelaars en bedrijven zitten te wachten op het moment dat de banken de rente omlaag brengen, aangezien het vanaf dat moment financieel een stuk interessanter wordt om een woning te financieren. De hoge hypotheekrente van dit moment heeft nog altijd een negatieve invloed op de woningmarkt. De hogere rente zorgt voor hogere kosten voor de huiseigenaren, aangezien de maandlasten verder oplopen. Als het gevolg van de hoge maandlasten kiezen de huiseigenaren er minder snel voor een woning aan te schaffen, of wenst men hier minder voor te betalen.

Marktleiders

De marktleiders (ING, Rabobank, ABN AMRO) geven aan dat zij te maken hebben met relatief hoge financieringskosten, waardoor het voor hen niet zomaar mogelijk is om de hypotheekrente te verlagen. De banken geven bovendien aan dat de Nederlandse hypotheken meer risico met zich meebrengen dan die in Duitsland. Aldaar nemen huiseigenaren meer eigen geld mee, waardoor de kans kleiner is dat de hypotheekschuld uiteindelijk hoger komt te liggen dan de waarde van de woning. Uit de kwartaalverslagen van de bank blijkt echter dat de winstmarges op hypotheken de laatste tijd juist toenemen, waardoor er wel degelijk mogelijkheden lijken te bestaan om hier wat aan te doen.

SNS Bank heeft aangegeven de hypotheekrente fors te willen verlagen. Het is de vierde bank van Nederland, die snel wil gaan groeien op de hypotheekmarkt. De lagere rente moet ervoor zorgen dat meer klanten kiezen voor een hypotheek bij SNS. De bank zal de tarieven met 0,20 - 0,25 procentpunt verlagen, waardoor het mogelijk is om maandelijks flinke bedragen te besparen.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.