Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Makelaars zien verbetering woningmarkt

Makelaars zien verbetering woningmarkt
3 sep 2013

Woningmarkt zit in de lift

De makelaars geven toe dat augustus 2012 geen goede maand was, maar zetten hier aan de andere kant tegenover dat de woningmarkt al een paar maanden goede cijfers laat zien. De bodem lijkt bij deze dan ook bereikt, waardoor het weer mogelijk is om de weg naar boven toe in te zetten. Makelaarsland spreekt zelfs letterlijk van een woningmarkt die weer in de lift zit. Andere partijen verwachten echter dat het nog wel even op zich zal laten wachten totdat de woningmarkt daadwerkelijk aan een stevig herstel kan gaan beginnen. Dat neemt aan de andere kant natuurlijk niet weg dat het alleen al prettig zou zijn wanneer de grote prijsdalingen achter de rug zijn, zodat er wat meer rust en stabiliteit kan ontstaan.

September wordt een goede maand

De vooruitzichten voor september zijn volgens Makelaarsland positief, iets waar ook de NVM het mee eens lijkt te zijn. Makelaarsland kijkt hierbij vooral naar het aantal aanvragen voor een bezichtiging. De NVM spreekt van wat meer ‘leven in de brouwerij’ en geeft aan dat het meer positieve geluiden op weet te vangen bij haar klanten. In september zal de Nederlandse Vereniging van Makelaars met de cijfers over het derde kwartaal naar voren komen. Dit zal een belangrijk meetpunt worden om meer te kunnen zeggen over het feit of de woningmarkt zich inderdaad aan het herstellen is na enkele jaren van teruggang.

Er zijn in augustus van dit jaar veel meer woningen verkocht dan in dezelfde maand een jaar geleden. Volgens Makelaarsland zijn in totaal 11.500 woningen van eigenaar verwisseld, wat een stijging van 50% ten opzichte van augustus 2012 betekent. Het lijkt er volgens de makelaars wat dat betreft op dat de woningmarkt nu definitief in de lift zit.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.