Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Aantal verkochte woningen met bijna 20 procent gestegen

Aantal verkochte woningen met bijna 20 procent gestegen
19 sep 2013

Meer vrijstaande woningen

Het viel het Kadaster bovendien op dat het vooral de vrijstaande woningen zijn die een flinke plus hebben laten zien, met betrekking tot de verkoopcijfers. Dat is opvallend, aangezien deze woningen de laatste jaren het meest lastig te verkopen bleken. De stijging van 28,6% ten opzichte van vorig jaar lijkt aan te tonen dat de markt klaar is om zich te herstellen. Bovendien laten alle verschillende soorten woningen een plus zien volgens het Kadaster, waardoor de markt zich op een brede manier kan gaan richten op de weg naar boven. Het Kadaster registreert de momenten waarop een huis bij de notaris van eigenaar verwisselt. Dat is het moment van eigendomsoverdracht, dus wanneer een koper officieel de eigenaar wordt van de woning die hij of zij wenst aan te schaffen.

Minder executieveilingen

Daarnaast hebben er in augustus van dit jaar minder executieveilingen plaatsgevonden, ten opzichte van vorig jaar. Het ging om 95 veilingen, waarmee er sprake is van een daling van ruim 44%. Dit is positief, omdat het net als de gestegen verkopen aan lijkt te geven dat de grote problemen uit de markt zijn. Op het moment dat het aantal exectutieveilingen afneemt betekent dit namelijk dat er minder mensen met grote financiële zorgen te maken hebben. Wat dat betreft verschijnen er de laatste tijd veel positieve berichten over de woningmarkt, waardoor ook het vertrouwen de kans krijgt om zich te herstellen.

Het aantal verkochte woningen is de vorige maand met 19 procent toegenomen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dat blijkt uit gegevens van het Kadaster. In totaal werden er 9977 woningen verkocht, terwijl dat er een jaar eerder nog maar 8384 waren. Ook vergeleken met de vorige maand is er sprake van een stijging, al gaat het dan om 3,3 procent.