Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Starters zeer positief over woningmarkt

Starters zeer positief over woningmarkt
28 sep 2013

Vertrouwen in de markt

Met name het vertrouwen in de markt is de laatste tijd weer behoorlijk toegenomen. De vertrouwensindex van de bank is met 4 punten opgelopen, tot 106. Een score boven de honderd betekent dat er meer mensen positief dan negatief gestemd zijn. Het is wat dat betreft de tweede maand op rij waarin de groep positieve denkers groter is dan de mensen die het geen goed moment achten om een woning aan te schaffen. Het heeft er daarom dan ook alle schijn van dat de markt zich inderdaad aan het herstellen is en we de weg naar boven binnenkort weer voorzichtig in kunnen zetten.

Stabilisatie van de prijzen

Ook met betrekking tot de huizenprijzen overheerst op dit moment het positivisme onder starters. Zij hebben het idee dat de prijzen niet veel verder meer zullen dalen en de komende jaren zelfs weer wat omhoog zullen kunnen. Ongeveer de helft verwacht een stabilisatie en ruim 2 op de 3 starters hebben op dit moment de intentie om binnen 2 jaar een huis aan te kopen. Ongeveer 10 procent van de starters is van plan om een nieuwbouwwoning te kopen en 14% is bereid om een forse verbouwing uit te laten voeren. Wat dat betreft ziet het er weer wat gunstiger uit voor de woningmarkt, al blijft het de vraag of de plannen zich daadwerkelijk naar concrete actie zullen vertalen.

Starters waren nog niet eerder zo positief over de woningmarkt, dat schrijf ING in een kwartaalrapport over de Nederlandse woningmarkt. Starters zijn van mening dat dit het juiste moment is om een eigen woning aan te schaffen. Zij kijken hierbij vooral naar het vertrouwen dat ze hebben in de markt en de ontwikkeling van de huizenprijzen die ze verwachten.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.