Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Ook ING biedt de mogelijkheid tot boetevrij aflossen

Ook ING biedt de mogelijkheid tot boetevrij aflossen
10 okt 2013

Hoger dan de WOZ waarde

ING stelt net als ABN AMRO een belangrijke voorwaarde aan het aflossen van de hypotheekschuld. Het is namelijk van belang dat klanten te maken hebben met een WOZ waarde van de woning die lager is dan de hoogte van de hypotheekschuld. Het gaat hierbij om de meest actuele WOZ waarde. Het maakt bij ING net als bij ABN niet uit waar het geld vandaan komt. Het is mogelijk om hier de schenking voor aan te wenden, maar indien men op een andere manier aan extra spaargeld kan komen is het ook mogelijk om aan de hand daarvan een aflossing te doen. Wat dat betreft stelt ING een beperkende voorwaarde met behulp van de WOZ waarde, maar gaat de bank aan de andere kant soepel om met aflossingen.

Andere banken in Nederland

De Rabobank en SNS bank bieden tevens de mogelijkheid extra af te lossen op de hypotheek, zonder dat er sprake zal zijn van een boeterente. De banken gaan niet uit van een WOZ waarde en bieden daarmee alle huiseigenaren de mogelijkheid tot aflossen, mits ze hiervoor gebruik maken van de schenking die tot maximaal €100.000 fiscaal aantrekkelijk plaats kan vinden. Wat dat betreft is het verstandig om goed te kijken naar de bank waar u de hypotheek heeft lopen en aan de hand van de specifieke regels en voorwaarden voor een verdere aflossing van de hypotheek te zorgen.

ING heeft besloten om klanten waarvan de hypotheek ‘onder water' staat de mogelijkheid te bieden hun hypotheekschuld boetevrij af te lossen. Klanten krijgen hiermee de kans om een restschuld af te wenden, bijvoorbeeld met behulp van de €100.000 schenking die tijdelijk belastingvrij te doen valt. ING volgt hiermee de ABN AMRO en deels ook de banken SNS en Rabobank.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.