Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Tip van de maand: de ontbindingstermijn

Tip van de maand: de ontbindingstermijn
17 dec 2013

Ontbindingstermijn en wijze van ontbinden

Aan de andere kant is het van belang om samen een ontbindingstermijn af te spreken, een termijn waarbinnen u als koper aan kunt geven dat u wilt afzien van de koop. Doorgaans wordt hier de voorwaarde aan gesteld dat dit te maken dient te hebben met het niet rond kunnen krijgen van de hypotheek. Het is gebruikelijk om zomaar 6 weken de tijd te nemen om de hypotheek rond te krijgen, aangezien een ontbindingstermijn van 2 - 3 weken veel te kort is voor de meeste banken. Zorg er bovendien voor dat u binnen de ontbindingstermijn een hypotheek hebt kunnen afsluiten, een offerte is niet altijd voldoende. Let er bovendien op hoe u aan dient te geven dat u de hypotheek niet rond kunt krijgen, doorgaans gebeurt dit schriftelijk met kopieën als bewijs.

Ontbindingstermijn voor de verkoper

Het is tegenwoordig ook steeds gebruikelijker om als verkoper een ontbindingstermijn in te stellen, bijvoorbeeld omdat u op zoek dient te gaan naar een nieuwe woning en de financiering hiervoor. Krijgt u de financiering zelf niet rond? Dan kunt u nog van de verkoop af zien. Zorg er bij voorkeur voor dat de ontbindingstermijn voor de koper en verkoper een gelijke duur hebben, aangezien dit zorgt voor een eerlijke manier van onderhandelen en uiteindelijk overdragen.

Bent u van plan om binnenkort een huis te kopen? Wij bieden u een aantal handige tips, waar u rekening mee kunt houden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat u de datum van de eigendomsoverdracht vaststelt, zodat u weet waar u aan toe bent. Veel banken bieden een offertegeldigheid aan van 2 - 3 maanden, waarbinnen u de overdracht plaats dient laten vinden, om van de scherpe rente te profiteren.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.