Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Vertrouwen woningmarkt VS neemt weer af

Vertrouwen woningmarkt VS neemt weer af
19 okt 2013

Stijgende hypotheekrente

Het vertrouwen van consumenten wordt net als in Nederland weergegeven aan de hand van een index, die het aantal optimisten ten opzichte van het aantal pessimisten meet. Deze index laat momenteel een cijfer van 55 zien, terwijl dat een maand geleden nog 57 was. Volgens de deskundigen heeft dit vooral te maken met het feit dat de hypotheekrente de laatste tijd wat is opgelopen en er grote onzekerheid bestaat rondom de financiële zekerheid van de Amerikaanse overheid. Onlangs heeft men toch een akkoord weten te bereiken om in ieder geval niet failliet te gaan, maar dat neemt niet weg dat veel Amerikanen niet zeker zijn van het feit of dit zo door kan blijven gaan. Het is wat dat betreft niet vreemd dat het vertrouwen weer wat is afgenomen.

Meer optimisten dan pessimisten

Ondanks de daling naar 55 geeft de index nog altijd aan dat er sprake is van meer optimisten dan pessimisten. Wat dat betreft zit de woningmarkt ook in de VS nog altijd in een betere situatie dan bijvoorbeeld een jaar of twee geleden, toen veel mensen hun huizen dienden te verkopen en er geen vertrouwen in hadden dat dit op korte termijn goed zou komen. In Nederland ligt het vertrouwen in de woningmarkt op dit moment wat hoger, al is er ook hier nog altijd sprake van bronnen van onzekerheid binnen de markt.

Het vertrouwen in de woningmarkt in de VS neemt weer af, nadat dit een tijdje geleden juist op begon te lopen. Inmiddels is het vertrouwen gedaald tot het laagste niveau in vier maanden, wat aan lijkt te geven dat er sprake is van een flinke dip. Dit blijkt uit cijfers van de Amerikaanse associatie van huizenbouwers, die werden overgenomen door persbureau ANP.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.