Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Woningmarkt Veluwe heeft ergste achter de rug

Woningmarkt Veluwe heeft ergste achter de rug
26 okt 2013

Herstel is ingezet

Volgens Henk Stijkel, eigenaar van Stijkel uw Makelaars in Harderwijk, geeft aan dat het herstel duidelijk is ingezet. Hij spreekt van een patiënt die nog altijd op de intensive care ligt, maar die aan de andere kant wel degelijk het licht aan het eind van de tunnel kan zien. Hij is van mening dat de Veluwe het ergste achter de rug heeft, een ontwikkeling die we ook in de rest van het land zien ontstaan. Bovendien is hij niet de enige die deze mening is toebedeeld, de verschillende makelaars in de omgeving zijn veelal van mening dat het nu weer mogelijk wordt om vooruit te kijken en vooral de kansen te zien.

Belangstelling groeit

Onder andere Neeltje Hollander van Van der Brink Makelaardij in Putten geeft aan dat de belangstelling weer aan het groeien is. Ze merkt dit aan het aantal werkelijke afspraken, dat de laatste tijd alleen maar toeneemt. Het is volgens Hollander interessant dat de huizenprijzen flink gedaald zijn, aangezien deze er nu voor zorgen dat de vraag gemakkelijker aan kan trekken. Daarnaast is ze van mening dat een groot aantal van de huizenzoekers geen zin meer heeft om langer te wachten. Het lijkt erop dat veel van de consumenten de dalende prijzen af hebben willen wachten, maar nu toch graag een woning aan wensen te schaffen. De verschillende elementen kunnen zorgen voor een verder herstel op de woningmarkt, waar de laatste jaren zware klappen gevallen zijn.

De woningmarkt heeft door heel het land flinke klappen gehad, maar verschillende regio's lijken zich langzaam te herstellen. Onder andere de woningmarkt op de Veluwe doet het de laatste tijd weer iets beter. Verschillende makelaars en adviseurs durven weer langzaam van een herstel te spreken, iets dat het vertrouwen van de consument natuurlijk ten goede komt.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.