Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Hypotheekrente heeft flinke daling laten zien

Hypotheekrente heeft flinke daling laten zien
26 okt 2013

Verschil tussen banken

Een dergelijk verschil in rente leidt bij een hypotheek van €250.000 tot een verschil van €60 per maand, waardoor het de moeite waard is om de rente zo scherp mogelijk af te sluiten. Het valt overigens op dat niet alle banken hier op een vergelijkbare manier mee omgaan. De SNS Bank heeft de rente bijvoorbeeld verlaagd en is daarmee onder het gemiddelde uitgekomen. De Rabobank heeft aan de andere kant besloten de rente nagenoeg gelijk te houden, waardoor juist de winstmarge er is toegenomen. Volgens MoneyView was de Direct Hypotheek van NIBC de afgelopen maanden de meest voordelige keuze, net als de Voordelige Keus Hypotheek van de Hypotheekshop en de Special Living van Argenta. Al deze hypotheken kregen vijf sterren van de beoordelaar.

Verdere daling

Uit cijfers van de Hypotheekshop blijkt bovendien dat de rente in oktober verder gedaald is, waardoor er voorlopig nog geen einde lijkt te komen aan deze ontwikkeling. Ook de komende maanden en zelfs volgend jaar kan de rente flink door blijven dalen, waardoor het prettig is om een nieuwe hypotheek af te sluiten of een nieuwe rentevaste periode te kiezen. Uiteraard draagt de lagere rente bij aan betere kansen voor mensen die hun eerste huis aan wensen te schaffen. Wat dat betreft kan het helpen de woningmarkt uit het slop te halen en er daarmee voor te zorgen dat deze zich weer op een gezonde manier kan ontwikkelen.

De hypotheekrente is tijdens de eerste 9 maanden van dit jaar hard gedaald, dat blijkt uit gegevens van MoneyView, dat onderzoek deed naar de hypotheekrente bij nieuwe hypotheken en nieuwe rentevaste perioden. Gemiddeld bedroeg de hypotheekrente met een rentevaste periode van 10 jaar aan het begin van dit jaar nog 4,8%, momenteel is dat nog maar 4,2%.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.