Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Vertrouwen in de woningmarkt neemt verder toe

Vertrouwen in de woningmarkt neemt verder toe
2 nov 2013

Hoogste niveau in twee jaar

Volgens Rob Mulder, directeur van de Vereniging Eigen Huis, is de verwachting met het oog op de huizenprijzen omgeslagen, het zijn niet langer alleen de dalingen die de consument bezig houden. De vereniging baseert zich hierbij onder andere op het vertrouwen van consumenten, dat het hoogste punt in twee jaar tijd bereikt heeft. Sinds december 2012 is het vertrouwen in de woningmarkt met de helft toegenomen, iets dat de aantrekkende verkopen alleen maar verder zullen versterken. Volgens de vereniging is dit onder andere goed nieuws voor een ieder die de verhuisplannen tot nu toe heeft uitgesteld. Dit is niet langer nodig, het lijkt nu weer een goed moment te zijn om uit te kijken naar een nieuwe woning.

Goed moment om huis te kopen

Ook dit laatste blijkt uit de gegevens van de Vereniging Eigen Huis. Waar net na de crisis ongeveer 10 procent van de consumenten aangaf het een goed moment te vinden om een woning aan te schaffen, is dat nu weer meer dan 50 procent. Bovendien rekende 7 op de 10 consumenten aan het begin van dit jaar nog op een verdere daling van de huizenprijzen, momenteel gaat nog maar een kwart daar vanuit. Het zijn vooral de gedaalde huizenprijzen, de lagere hypotheekrente en de hogere huurlasten die debet lijken te zijn aan het op handen lijkende herstel van de algehele woningmarkt in Nederland.

De berichten over de woningmarkt zijn de laatste tijd steeds vaker positief en de Vereniging Eigen Huis doet opnieuw een duit in de zak. De handrem lijkt volgens de vereniging van de woningmarkt af te gaan en ook de economie als geheel laat steeds meer herstel zien. Het vertrouwen van consumenten neemt toe, een noodzakelijk aspect om het geheel vlot te kunnen trekken.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.